Федерація хокею Франції отримала нового президента

Підприємець П’єр-Ів Жербо став новим президентом Федерації хокею Франції. Він отримав більшість голосів під час звітно-виборного Конгресу організації в суботу, 18 червня. На посаді 56-річний Жербо замінив Люка Тардіфа, котрий очолював Федерацію хокею Франції з 2006 по 2021 рік і залишив пост після обрання президентом IIHF.

Під час Конгресу до делегатів через відео-зв’язок звернулася виконавчий директор Федерації хокею України Олександра Слатвицька. Вона подякувала французьким друзям за партнерські стосунки і підтримку нашої держави після російського вторгнення. Завдяки сприянню Французької федерації тимчасовий прихисток знайшли десятки юних українських хокеїстів та їх родин.

П’єр-Ів Жербо народився 16 жовтня 1965 року в заможній паризькій родині. Його батьки керували компанією канцелярських товарів. Професійну хокейну кар’єру П’єр-Ів розпочав у 1984-му, виступав у кількох національних чемпіонатах, був гравцем збірної Франції в 1985-1989-му. Після завершення спортивної кар’єри Жербо перебрався жити у Велику Британію, займався там бізнесом, а заодно грав у роликовий хокей за команду South London Snipers у Дивізіоні 1 Південної Ліги BIPHA.

Отримавши ступінь магістра ділового адміністрування в Sciences Po, в 2000 році Жербо був призначений генеральним директором New Millennium Experience Company. Після закриття виставки Millennium наприкінці 2000 року Жербо став генеральним директором X-Leisure, оператором центрів Xscape та інших розважальних закладів. У червні 2019-го П’єр-Ів був призначений головним виконавчим директором London Resort Company Holdings.

Зауважимо, що повноваження президента Федерації хокею Франції розраховані на чотирирічний термін.

Федерація хокею України вітає П’єра-Іва Жербо з обранням і сподівається на плідну співпрацю між нашими організаціями в майбутньому.

Вас може зацікавити