Фантастичний камбек українських юнаків в італійських Альпах!

Юнацька збірна України здобула феєричну другу перемогу на чемпіонаті світу в Італії. У зустрічі проти господарів льоду італійців підопічні Олександра Бобкіна створили вражаючий камбек, закинувши п’ять поспіль шайб за рахунку 1:3 та нокаутувавши суперника у підсумку – 6:3!

Україна (U-18) – Італія (U-18) – 6:3 (1:2, 4:1, 1:0)

Шайби: 0:1 – Зандежакомо-Містротіоне (Гастлунгер), 5:35. 0:2 – Пурделлер, 8:33. 1:2 – Сидоренко (Дубський, менш.), 14:07. 1:3 – Албіс, 20:45. 2:3 – Пазій, 21:56. 3:3 – Мойсеєв (Стецюра), 22:35. 4:3 – Стецюра, 25:31. 5:3 – Сидоренко (штрафний кидок), 31:43. 6:3 – Ковальчук (Тиченко), 43:57.

Україна: Сердюк; Волков – Дахновський, Нікулін – Трошкін, Кисельов – Шамардін, Курзенков – Козловський; Трандафілов – Г.Сімчук – Яцишін, Мельниченко – Дубський – Сидоренко, Тиченко (2) – Пазій – Ковальчук, Стецюра, Мойсеєв. Командний штраф – 2 хвилини.

Кидки: 40 (15+14+11) – 25 (13+8+4).
Штраф: 4 – 8.

26 квітня. Асіаґо. Палац «Палаодегар». 250 глядачів.

З самого початку звітна гра пішла не за нашим сценарієм: українці без основного форварда Іллі Криклі (невелика травма) вже в дебюті «подарували» італійцям комфортну фору у дві шайби, але Микита Сидоренко під завісу першого періоду не дав зневіритися, реалізувавши контратаку в чисельній меншості!

Жахливо для «синьо-жовтих» стартував і другий період, коли в першій же зміні шайба з негативного кута від ключки нашого капітана Олексія Дахновського зрадливо відскочила у ворота Сердюка – 1:3. Отут українці і «переключили» тумблер, нокаутувавши 198-сантиметрового голкіпера «Скуадри Адзурри» Дам’яна Клару трьома поспіль шайбами ​​за три з половиною хвилини! Від такого шоку тренеру італійців навіть довелося взяти тайм-аут, але прийти до тями господарі чемпіонату світу вже не змогли. Українці, що називається, панували на льоду і лише нарощували свою перевагу в рахунку. В результаті – є друга перемога на турнірі! Після 6:1 над Польщею збірна України потішила своїх шанувальників черговим «дощем» із шести шайб.

Додамо, що приз найкращому гравцю матчу закономірно дістався Сергію Стецюрі. Український форвард не лише агресивно та корисно провів поєдинок, а й зробив два переломні голи: третій та четвертий. Спочатку Сергій «обікрав» за воротами італійця і виклав шайбу під розстрільний кидок Микиті Мойсеєву, а потім сам відзначився, закинувши в результаті переможну для команди шайбу!

Наступний матч збірна України проведе 28 квітня проти Словенії, яка набрала три очки у двох стартових турах.

Вас може зацікавити