Екс-воротар збірної України продовжить кар’єру у Швеції

21-річний український голкіпер Артур Оґанджанян продовжить кар’єру в клубі четвертого за силами шведського дивізіону «Боро/Ветланда».

Оґанджанян – вихованець харківської школи «Дружба-78». Звідти разом із тренером Олегом Ігнатьєвим та найталановитішими ровесниками 2000 року народження він перебрався до Києва і виступав за створений Георгієм Зубком клуб «Беркут». Підсилені вихованцями інших шкіл харків’яни спершу виграли чемпіонат України U15 у 2015-му, а через рік стали чемпіонами Білорусі U16. Завершилася прекрасна каденція цієї когорти гравців перемогою на домашньому чемпіонаті світу в дивізіоні 1В серед юнаків до 18 років у складі збірної України в 2018-му.

На той час Оґанджанян вже намагався закріпитися в північно-американському хокеї. Паралельно він почав отримувати виклики в національну збірну України, за яку дебютував у 2019-му, коли наставником команди був Андрій Срюбко. Того ж року Артур зіграв один матч у рамках дорослого чемпіонату світу в дивізіоні 1В, а наступного – один поєдинок кваліфікації Олімпіади-2022.

У 2021-му Оґанджанян повернувся в Україну, щоб розпочати повноцінну дорослу кар’єру. Він став гравцем київського «Сокола». В 14-ти офіційних матчах за легендарний клуб Артур пропустив 23 шайби. А потім, проігнорувавши наявність чинного контракту з киянами, перейшов у новоутворення зі схожою назвою в штучній лізі Бориса Колеснікова. За це Оґанджанян отримав дискваліфікацію.

Вас може зацікавити