«Едмонтон Ойлерз» об’єдналися «Українською хокейною мрією» для підтримки України

Клуб Національної хокейної ліги «Едмонтон Ойлерз» та Community Foundation об’єднуються з фондом «Українська хокейна мрія» і Canada-Ukraine Foundation, щоб підтримати мільйони українців, які постраждали від трагічних подій, які відбуваються в нашій країні після початку великої війни.

«Ойлерз» демонструватимуть непохитну підтримку під час матчу регулярного чемпіонату НХЛ проти Нью-Йорк Айлендерс» у четвер, 5 січня. Поєдинок відбудеться під гаслом «Стоїмо разом з Україною» (Stand With Ukraine). У матчевих заходаз запланована низка українських культурних елементів на арені «Роджерс Плейс», зокрема церемонія кидання шайби з українськими сім’ями, які нещодавно переїхали до Канади, національний славень України у виконанні Українського чоловічого хору Едмонтона англійською та українською мовами та обмежене видання від «Ойлерз» «Stand With Ukraine». Ці товари можна буде придбати, а чисті кошти підуть на рахунки фонду «Українська хокейна мрія».

Окрім матчу, лотерея «Ойлерз» 50/50, яка відбудеться 3-7 січня, теж буде спрямована на підтримку «Української хокейної мрії», щоб сприяти продовженню роботи гуманітарного напряму UCC-CUF у наданні допомоги, включаючи продовольство, ліки та поточні проекти допомоги, адресованої канадцями в Україну.

«Ойлерз» також пишаються тим, що приймають студентську збірну України, яка перебуває в Альберті в рамках «Hockey Can’t Stop Tour».

«Наш клуб солідарний з народом України, — сказав віце-президент «Ойлерз» Тім Шиптон. – Людські страждання в Україні вражають. В Альберті проживає понад 345 000 людей українського походження. Вони наші друзі та сусіди, їхня культура та традиції є значною частиною нашої спільноти тут, у Нафтовій країні. Ми заохочуємо щоб усі жителі Альберти об’єдналися через 50/50 на підтримку гуманітарних зусиль в Україні, у миті, коли вони цього потребують найбільше».

«Українсько-канадський конгрес Альберти (UCC-APC) неймовірно вдячний «Ойлерз» за чітку та непохитну підтримку України, – сказав Андрій Товстюк, член правління UCC-APC. – Ці ініціативи не тільки залучать дуже необхідну допомогу для України, але й продовжать сприяти обізнаності в Альберті про боротьбу України проти російської агресії. Ми закликаємо всіх прихильників демократії, свободи та міжнародного права придбати квитки на «Ойлерз» 50/50, а також відвідати університетські хокейні ігри на підтримку України. Уболівальників також заохочують носити синьо-жовті кольори на підтримку України».

Нагадуємо, що в рамках «Hockey Can’t Stop Tour» студентська збірна України провела вже три матчі – з «Саскачеван Гаскіс» (0:2), «Калґарі Дінос» (1:3) і «Ґолден Бьорз» (1:5). 10 січня українці зіграють заключний матч у канадському турне проти команди Університету Манітоби.

12-22 січня наша команда виступатиме на Всесвітній універсіаді в американському Лейк-Плесіді.

Вас може зацікавити