«Дженералз» здобули вольову перемогу над ХК «Кременчук»

Після старту матчу у глядачів могло скластися враження, що вчорашній поєдинок ще триває. Знову за найменшого приводу, а то й без приводу на льоду виникали сутички та зіткнення. До повноцінної бійки дійшло лише одного разу, коли Олексій Мельников та Володимир Романенко вирішили перевести розмову в силову форму.

Як і в учорашньому матчі зиску з такої гри більше отримали гості. Олексій Костюк запустив у прорив Олексія Янішевського по правому флангу. Олексій переграти Едуарда Захарченка не зумів, проте на добиванні першим опинився Ігор Мікулко, який і переправив шайбу в сітку воріт.

В перерві Вадим Шахрайчук провів серйозну бесіду з підопічними і в другому періоді вболівальники побачили зовсім інших «генералів». З початку 20-хвилинки кияни почали діяти обережніше, не провокували конфлікти й самі на велися на провокації опонентів. В результаті це призвело до того, що друга ланка господарів двічі вразила ворота Михайла Шевчука. Спочатку Сергій Афанасьєв добряче приклався до шайби на синій лінії, а партнери в цей час повністю перекрили огляд голкіперу гостей. А потім господарі організували контратаку, яка завершилась точним кидком Георгія Кічі.

В третьому періоді кияни намагалися засушити гру і максимально убезпечити свої ворота від неприємностей. Підопічні Дмитра Підгурського більше володіли шайбою, проте завдяки злагодженій грі господарів в обороні перший небезпечний момент біля воріт Захарченка у виник лише на 11-й хвилині періоду. Невеличка пожежа біля трапилася біля воріт Едуарда на 17-й хвилині. І це, за великим рахунком, все, що вдалося створити гостям у заключній 20-хвилинці. Господарі, граючи на контратаках, могли щонайменше двічі вражати ворота Шевчука.

Шанс на останній штурм гості отримали після вилучення Івана Савченка. Найкращий шанс змарнував Владислав Луговий, який не зміг реалізувати штрафний кидок.

В підсумку господарі перемогли 2:1 і здобули перші очки в чемпіонаті.

«Дженералз» – ХК «Кременчук» – 2:1 (0:1; 2:0; 0:0)

26 вересня 2015 року, 19:00. Палац Спорту, 1800 глядачів

Судді: А. Сєврук, І. Хохлов, А. Корепанов

Дженералз: Захарченко. Татаренко – Ден. Ісаєнко, Афанасьєв – Вл. Андреєв, Мельников – Васильєв. Савченко – Шаманський – Караульщук, Кіча – Гніденко – Слюсар, Мадера – Секірко – Безуглий, А. Дворник – Коляда – І. Дворник, Алексюк.

Кременчук: Шевчук (крім 58:46 – 59:39). В. Романенко – Акимов, Дегтярьов – Сірченко, Варивода – Жовнір, Качмар – Піддубний. Луговий – Карпенко – Петранговський, Коренчук – Чернишенко – Бойков, Мікулко – Костюк – Янішевський, Підгурський – Т. Гриценко – Лисак.

Голи: 0:1. Мікулко (Янішевський, Костюк, 16:03), 1:1. Афанасьєв (Кіча, Слюсар, 23:34), 2:1. Кіча (Гніденко, Слюсар, 37:07),

Штраф: 28 – 10

Нереалізований штрафний кидок: Луговий (58:46, воротар)


Вас може зацікавити