Дитячо-юнацький хокей. ФХУ і керівники ДЮСШ визначилися, як виживати в час війни

Сьогодні, 16 червня, у форматі Zoom-конференції відбулася зустріч керівництва Федерації хокею України з керівниками і тренерами дитячо-юнацьких хокейних шкіл. Участь у зібранні взяли загалом представники близько 40-ка ДЮСШ. Головною темою розмови був поточний стан дитячо-юнацького хокею України в умовах війни і перспективи проведення національних першостей в різних вікових категоріях у сезоні-2022/2023.

«Наразі Міністерство молоді і спорту України надало дозвіл на проведення професійних змагань у нашій державі, – запевнив учасників зборів президент ФХУ Георгій Зубко. – Відштовхуючись від цього, нині ми очікуємо, якими будуть вимоги щодо місць проведення матчів і перелік регіонів, у яких можна грати. Нині ведеться активна робота щодо проведення дитячо-юнацьких змагань. Ми обираємо найоптимальнішу модель їх проведення».

Зі свого боку керівники ДЮСШ поділилися інформацією щодо стану навчально-тренувального процесу в умовах війни. Відрадно, що в ряді шкіл відновилася робота на землі, в поодиноких випадках діти змогли повернутися на лід.

На цей час Федерація хокею України отримала гарантії про відновлення роботи ковзанок у Вінниці, Богуславі на Київщині, Калуші на Івано-Франківщині і Луцьку. Залити лід там мають у другій половині серпня.

Окремо керівники ДЮСШ обговорили можливість кооперації і проведення спільного навчально-тренувального процесу шкіл у «мирних» містах з вихованцями закладів з тимчасово окупованих регіонів чи тих країв, де тривають бойові дії.

Вас може зацікавити