Дисциплінарний комітет ФХУ дискваліфікував хокеїста Артура Оґанджаняна на один рік

Дисциплінарний комітет Федерації хокею України дискваліфікував хокеїста Оґанджаняна Артура Ваґейовича терміном на один рік. 

Перебуваючи на контракті з хокейним клубом «Сокіл», Оґанджанян самовільно залишив лави київського клубу в грудні минулого року і оголосив, що переходить в новоутворену однойменну команду з неофіційного турніру з назвою «суперліга», за яку вже встиг дебютувати. 

Контракт із ГО «Хокейний клуб «Сокіл» Оґанджанян підписав 1 серпня 2021 року і його термін спливає лише 23 квітня 2023-го. ХК «Сокіл» звернувся в ФХУ з офіційною заявою щодо порушення гравцем умов чинного контракту. Сам хокеїст вимогу ДК ФХУ надати пояснення щодо інциденту проігнорував. 

Вивчивши всі матеріали справи, керуючись статтею 60 розділу 8 Дисциплінарного кодексу, пунктом 9 частини 2 статті 30 розділу ХІІ статуту Федерації, ДК ФХУ застосував до гравця команди «Сокіл» Оґанджаняна Артура Ваґейовича дисциплінарну санкцію у вигляді позбавлення права участі в усіх офіційних спортивних заходах з хокею з шайбою, що проводяться під юрисдикцією Федерації, незалежно від зміни команди, посади, тощо на 12 (дванадцять) місяців – півроку за те, що вів переговори попри чинний контракт, ще шість місяців за порушення угоди. 

Керуючись статтею 60 розділу 8 Дисциплінарного кодексу, також прийняте рішення щодо сплати Оґанджаняном максимально передбаченого для таких випадків грошового штрафу в розмірі 10 000 гривень не пізніше семи календарних днів з дня прийняття цього рішення.

 

Санкції вступають у силу з дня прийняття рішення – з 6 січня 2022 року.


Вас може зацікавити