Двосторонка збірної №8: повторний паритет з дублем Панченка

Другий поспіль двосторонній поєдинок у рамках збору національної збірної України завершився нічиєю. Найменш результативною, бо чудово у воротах відіграли всі три голкіпери – Сергій Писаренко, Дмитро Кубрицький і Савва Сердюк.

«Сині» – «Жовті» – 2:2 (1:1)

Шайби: 0:1 – Ворона. 1:1 – Панченко. 2:1 – Панченко. 2:2 – Німенко

Воротарі: Кубрицький, Писаренко, Сердюк

«Сині»: М. Сімчук – Гребеник, Міхнов – Мазур – Пересунько; Александров – Воронін, Панченко – Бабинець – Бородай. Тренер – Вадим Шахрайчук

«Жовті»: Толстушко – Німенко, Денискін – Ступак – Ворона; Логач – Горлушко, Разумов – Говорушко – Грабовецький. Тренер – Костянтин Сімчук

13 серпня. Київ. Льодова арена ВДНГ

У цьому поєдинку брав участь один абсолютний дебютант літніх зборів-2022. Але не дебютант збірної. 34-річний Сергій Бабинець, за плечима якого п’ять чемпіонатів світу і два олімпійських відбори, повернувшись з турніру за участю юнацьких національних команд у Чехії, на який він їздив у статусі менеджера, скористався нагодою показати, що хокейних навичок він теж не розгубив.

«Трохи важко грати в одному темпі з людьми, які за ці два місяці набрали гарний тонус, – каже Сергій. – Але я стараюся. Трохи боюся за прооперовану ногу, та водночас хочеться собі довести, що ще на щось здатен».

«Сині», за яких грав Бабинець, володіли великою перевагою впродовж значної частини другої половини зустрічі. У критичні миті, коли гол виглядав питанням часу, «Жовтих» неодноразово рятував Сергій Писаренко.

В підсумку героєм зустрічі став нападник Ярослав Панченко (на фото), який закинув обидві шайби «Синіх» (першу – кидком від синьої ліні). Але для перемоги цих голів виявилося недостатньо – в опонентів голами відзначилися Олексій Ворона та Дмитро Німенко.

Також нічиєю завершилося внутрішнє протистояння лідерів команди – Андрія Міхнова і Андрія Денискіна. Обоє цього разу зробили по одній результативній передачі. Правда, на думку Денискіна, якби то був бокс, то за очками судді віддали б перевагу йому: «Я виграв свій мікроматч 2:0, а наша ланка переважала ланку Міхнова повністю. Вже вкотре. Ланка Міхнова взагалі не може зібратися вже четверту гру поспіль».

За попередніми розрахунками, нинішня двостороння гра мала б вінчати двомісячний літній відновлювальний збір національної команди. Однак наставник збірної Вадим Шахрайчук порадив трактувати нинішній етап як завершення другої фази зборів. Не виключено, що з огляду на проблеми хокеїстів з виїздом за кордон і непевність у клубному майбутньому, наступного тижня тренування збірної продовжаться.

«Будемо збиратися доти, поки хтось у нашій серії з Вадимом Валерієвичем не переможе», – жартує асистент головного тренера Костянтин Сімчук. Жарти жартами, але в тренерів за підсумками восьми двосторонніх матчів збірної повний паритет – 4:4: команди Шахрайчука і Сімчука виграли по три матчі, а ще два протистояння завершилися нічиїми.

Іван Вербицький, прес-аташе ФХУ

Вас може зацікавити