Двосторонка збірної №6 на очах у Олександра Сеуканда

Другий тиждень поспіль двосторонній поєдинок національної збірної України з хокею пройшов під диктування «Жовтої» команди. Цей успіх дозволив команді Костянтина Сімчука зрівняти рахунок у внутрішньому протистоянні проти коуча «Синіх» Вадима Шахрайчука та закрутити гайки інтриги у своєрідній Суперсерії-2022 з новою силою.

«Сині» – «Жовті» – 2:5

Шайби: Панченко, Бородай – Ворона (2), Сенік, Разумов, Денискін.

Воротарі: Кубрицький, Писаренко, Сердюк.

«Сині»: Толстушко – Гребеник, Воронін – Александров; Міхнов – Мазур – Пересунько, Панченко – Ступак – Бородай, Грабовецький. Тренер – Вадим Шахрайчук.
Жовті»: Матусевич – Варава, Горлушко – Логач; Денискін – Німенко – Ворона; Сенік – Ружніков – Разумов, Говорушко. Тренер – Костянтин Сімчук.

30 липня. Київ. Льодова арена ВДНГ.

Чергова, шоста двостороння гра в період неофіційних зборів національної збірної України привернула увагу екс-головного тренера «синьо-жовтих» 71-річного Олександра Сеуканда, який п’ять років очолював головну команду країни, коли вона з 2003 по 2007 виступала в еліті світового хокею та на рівних протистояла збірним США та Канади…

Під керівництвом Заслуженого тренера України Олександра Сеуканда нинішні наставники національної команди Вадим Шахрайчук та Костянтин Сімчук понад 10 років залишалися основними фігурами у збірній як гравці, а цього разу вже тренерський тандем: Шахрайчук – Сімчук самостійно проводить збори та тренує покоління майбутнього…

Одним з таких можна назвати форварда Ярослава Панченка, який на очах у метра тренерського цеху блиснув сольним проходом, самотужки обіграв чи не всю команду «Жовтих» і закинув ефектну шайбу. Після гри саме Панченко отримав комплімент від Олександра Сеуканда, якого назвав «зірочкою» збірної, а також захопився підготовкою та довголіттям 38-річного Андрія Міхнова, який дебютував у збірній з тризубом на грудях у 2006 році якраз у складі Олександра Юрійовича.

Але були у суботній двосторонній зустрічі й інші помітні постаті. Насамперед, впевнено і найголовніше без пропущених шайб у воротах обох команд свій ігровий час провів Дмитро Кубрицький. Дублем відзначився універсальний солдат Олексій Ворона, а лідер «Жовтих» Андрій Денискін знову не пішов з майданчика без гола, нагадавши всім, що не випадково минулої зими наштампував 15 шайб у 14-ти матчах УХЛ за «Кременчук»!

– Склади «Синьої» та «Жовтої» команди практично не змінюються, тож усередині колективу живе інтрига, хлопці «заряджаються» у роздягальні і звідси формується серйозне ставлення до таких спарингів, – каже Андрій Денискін. – Вважаю, для будь-якого хокеїста нашої команди перемога в двосторонніх зустрічах має принципове значення, тому напруження пристрастей іноді зашкалює: фіксуються вилучення, іноді доходить і до бійок.

– Андрію, ваш принциповий суперник у команді «Синіх»?

– У нас із Андрієм Міхновим все літо «заруба». Звичайно, ведемо особисту статистику: сьогодні у мене гол і дві передачі, тому другий тиждень поспіль Міхнов начисто програє дуель (посміхається).

До речі, саме четверта шайба «Жовтих» у виконанні Денискіна остаточно схилила шальки терезів на користь команди Сімчука і при цьому викликала бурю захоплення на лавці: Андрій відзначився з ходу кидком від синьої лінії у верхній кут «рамки» Савви Сердюка.

«Цікава гра вийшла, «Сині» програвали 0:2, потім зрівняли рахунок і знову «відпустили» суперника, не реалізувавши безліч моментів та чисельну більшість, – коментує результат матчу головний тренер «Синіх» Вадим Шахрайчук. – Можливо, переломний момент стався за рахунку 2:2, коли Саша Пересунько не реалізував штрафний кидок – «Жовтих» врятував Сергій Писаренко. Також запорукою успіху «Жовтих» стала гра іншого воротаря Дмитра Кубрицького, який зробив кілька класних порятунків. Отже, у нашій Суперсерії літніх двосторонок зберігається інтрига і все може визначити у нашому протистоянні наступна гра №7».

Підсумок зустрічі підбив згаданий вже Олексій Ворона, встановивши такий самий рахунок, як і тиждень тому – 5:2 на користь «Жовтих». Таким чином, «Сині» заробили три штрафні кола за поразку у три шайби, а команда Костянтина Сімчука зрівняла рахунок у внутрішньому тренерському протистоянні з командою Вадима Шахрайчука – 3:3!

Наступний двосторонній «міжсобойчик» відбудеться через тиждень, у суботу, 6 серпня. Початок – традиційно о 9:10.

В’ячеслав Волков, прес-служба ФХУ

Вас може зацікавити