Дві з двох. Збірна України U20 перемогла Італію за три дні до чемпіонату світу

Молодіжна збірна України виграла й другий матч у ході підготовки до чемпіонату світу в дивізіоні 1В. Слідом за господарями турніру на арені в словенському Бледі наші хокеїсти здолали в серії буллітів італійців.

Італія U20 – Україна U20 – 2:3 Б (1:1, 1:1, 0:0, 0:0)

Шайби: 0:1 – Ковальчук (Яцишин, Дубський), 02:30. 1:1 – Еґґер (Ремолато, Мадаскі, – подв. більш.), 19:20. 2:1 – Ковеллі (Ґшліссер, Ґарау, – більш.), 20:22. 2:2 – Іващенко (Косарєв), 32:38. 2:3 – Сидоренко (переможний булліт)

Італія: Берті; Альбіс, Курті, Ґорґоне, Лакеделлі, Лархер, Нітц, Праст, Толомеллі; Кассан, Кастлюнґер, Ковеллі, Еґґер, Ґарау, Ґшліссер, Ґірарді, Кершбаумер, Мадаскі, Манґанеллі, Мантінґер, Ремолато, Зандеджакомо. Тренер – Мікеле Череза

Україна: Арцатбанов; Дахновський – Шамардін, Стецюра – Крикля – Сидоренко; Волков – Косарєв, Іващенко – Євтехов – Пазій; Полоницький – Трошкін, Герасименко – Сімчук – Лисак; Пуздрановський – Трущенко, Ковальчук – Дубський – Яцишин; Шульга. Тренер – Андрій Срюбко

Судді: Буловец, Япель – Філіп, Мурнік (усі – Словенія)

Кидки: 23 (6 + 11 + 6 + 0) – 45 (14 + 18 + 12 + 1)
Штраф: 20 (6 + 8 + 6 + 0) – 20 (8 + 8 + 4 + 0)

8 грудня. Блед. «Дворана Блед»

Тренерський штаб нашої команди провів у порівнянні з першим поєдинком декілька змін у складі. У воротах замість Андрія Малихіна грав Гліб Арцатбанов. У другій парі оборонців з Володимиром Волковим діяв Микола Косарєв, а Володимир Трошкін був переведений у третю пару до Микити Полоницького. В нападі єдина зміна стосувалася Степана Герасименка і Данила Шульги, які помінялися місцями – перший був відправлений у третю трійку, другий розпочав матч без постійних партнерів за ланкою. Зрештою, в ході матчу тренери вносили корективи у склад і за підсумками поєдинку визнали, що ці зміни виявилися вдалими.

Початок зустрічі став для українців дуже вдалим. Поборовшись на п’ятаку, рахунок відкрив Михайло Ковальчук, автор переможної шайби у ворота словенців. Наші хокеїсти контролювали хід гри до тієї миті, поки в кінцівці першого періоду не заробили два поспіль вилучення. Подвійною більшістю суперник скористався з максимальною ефективністю: ще до перерви рахунок зрівняв, а відразу після поновлення гри вийшов уперед.

Натомість у збірної України з реалізацією більшості були чималі проблеми. Відігралися наші хокеїсти в рівних складах, після того, як Микита Іващенко зумів піймати на протиході воротаря суперників. У решті півматчу українці були значно ближчими до успіху, створили достатню кількість моментів для того, щоб завершити гру перемогою в основний час. На заключних хвилинах, коли наша команда грала в більшості, взяв гру на себе і, обійшовши трьох суперників, вийшов на ворота капітан Олексій Дахновський. Однак шайба після його кидка зліва у дальній верхній кут влучила в стійку.

Овертайм цього разу переможця не виявив. А в серії буллітів українці були майже бездоганними: Гліб Арцатбанов не пропустив жодного з трьох кидків, а наші хокеїсти реалізували три з чотирьох – відзначилися Микита Сидоренко, Ігнат Пазій та Климентій Лисак.

Тож, здолавши Італію, українці в доброму гуморі підходять до старту чемпіонату світу. 11 грудня наша команда проведе перший матч на турнірі проти поляків. Перший суперник вчора провів у Бледі матч проти господарів турніру. Словенці вели 3:0, але протягом хвилини в третьому періоді Польща змогла відігратися. В серії буллітів Словенія перемогла 1:0.

Протягом найближчих двох днів тренерський штаб збірної України сформує остаточну заявку на чемпіонат світу. Серед гравців, які є в обоймі, доведеться визначити двох зайвих.

Вас може зацікавити