Два українських хокеїсти поповнили лави литовської «Енергії» з Електреная

22-річний воротар Максим Дуве і 18-річний нападник Климентій Лисак у сезоні-2022/2023 виступатимуть у балтійській Optibet Ice Hockey League за литовську «Енергію» з Електреная.

Уродженець Тернополя Дуве є вихованцем білоцерківського «Білого Барса». З «барсами» Максим став чемпіоном України серед молоді в 2017-му, а після того отримав запрошення від найбагатшого клубу країни – донецького «Донбаса». В системі донеччан Дуве знаходився два роки і, провівши сукупно 12 матчів, отримав дві нагороди чемпіона України вже серед дорослих. Сезон-2019/2020 Максим відіграв у складі київських «Крижаних Вовків» (26 матчів), а потім три чемпіонати поспіль виступав за «Маріуполь» (37 матчів).

Харків’янин Климентій Лисак є вихованцем СДЮСШОР рідного міста. В сезоні-2019/2020 він перебрався до Новояворівська на Львівщині і провів два сезони за «Галицьких Левів». Після того Лисак переїхав в Швецію і рік готувався в системі клубу «Насьо», зокрема встиг дебютувати за дорослу команду, яка виступає в другому дивізіоні чемпіонату Швеції (2 матчі). Лисак регулярно отримував виклики в юнацьку збірну України. Попереднього разу – у лютому, коли відбувався збір у Палаці спорту.

Нагадаємо, що українці в сезоні-2022/2023 не будуть вважатися легіонерами в балтійській OHL. Регулярний чемпіонат стартує 3 вересня. У ньому змагатимуться шість латвійських команд («Призма», «Рига», «Земґале», «Дінабурґ», «Моґо» та ризьке «Динамо»), а також три представники Литви (вільнюський «Hockey Punks», «Каунас Сіті» та «Енергія» з Електреная).


Вас може зацікавити