Дубль джокера допоміг «Берсеркам» здобути перемогу

В Українській хокейній лізі відбувся черговий двобій регулярного чемпіонату. Повернення хокею до Харкова місцеві воїни «Берсерки» відзначили довгоочікуваною перемогою, а джокер господарів Ніколай Кісєльов відзначився двома закинутими шайбами.

«Харківські Берсерки» – БСФК (Бровари) – 4:2 (1:1, 3:0, 0:1)

Шайби: 1:0Кісєльов (Сєкірко, Канаплін, – більш.), 04:07. 1:1Пасманік (Бешаров, менш.), 16:29. 2:1 Кісєльов (Пугачов, Зайцев), 27:01. 3:1Лапков (Зайцев), 36:13. 4:1 Мурин (Абаджян), 36:46. 4:2 Давидов (Бородай, більш), 46:17.

«Берсерки»: Шевчук; Пугачов – Канаплін, Александров – Лесников, Шамардін – Наливайко; Кісєльов – Секирко – Зайцев, Антонов – Лапков – Єгоров, Абаджян – Мельников – Мурин. Тренер Ігор Шаманський.

БСФК: Сушак (Майко, 36:34, 58:45-59.53); Гребеник – Дахновський, Д.Давидов – Трошкін, Логач А.Кисельов, Портной – Козловський; Алдамжаров – Ступак – Бородай, Лісіцин – Бешаров Пасманік, Грабовецький Панченко – Стецюра, Койда – Андрющенко – Кривоножкін. Тренер – Олександр Бобкін.

Кидки: 30 (16+8+6) – 46 (19+15+12)
Штраф: 16 (4+6+6) – 10 (6+2+2)

20 січня. Харків. Арена «Айс холл». 280 глядачів.

Першої шайби у матчі глядачі чекали недовго – менше ніж п’ять хвилин. Харків’яни впевнено розпочали зустріч, швидко отримали чисельну перевагу і російський легіонер «Берсерків» в один дотик виконав прицільний кидок під поперечину – 1:0. У Харків повернувся не лише хокей, а й російський джокер Ніколай Кісєльов, який за три останні сезони наколотив в УХЛ 88 шайб у складі «Кременчука»!

Поступово БСФК вирівняв гру, а згодом і рахунок. Дивно, що броварчани другу гру поспіль змарнували подвійну чисельну перевагу (5 на 3), натомість відігралися в контратаці у меншості зусиллями технічного Леоніда Пасманіка – 1:1. Дива!

Після перерви паритет у матчі знову порушив Ніколай Кісєльов, який повернувся до Харкова після нетривалого від’їзду та одразу відзначив своє повернення дублем. Варто зазначити, що гол для джокера «зліпив» інший легіонер-новачок харків’ян Алєксєй Зайцев, який видав скритий «пас-цукерку» на порожній кут для партнера 2:1.

А ось насправді фатальною та визначальною для броварчан стала 37-ма хвилина, адже саме тоді харків’яни закинули двічі поспіль. БСФК знову не реалізував «зайвого» і замість 2:2 отримав у відповідь – 1:4. У третьому періоді гостям вдалося скоротити відставання в рахунку, але відіграти фору в “мінус три” шайби команді Олександра Бобкіна виявилося не до снаги.

«Резюме таке – зіграли незадовільно, – сказав після матчу наставник БСФК Олександр Бобкін. – Мали величезну кількість нагод у більшості, але реалізували чисельну перевагу лише одного разу у третьому періоді. Проте у боротьбі за місце у плей-офф рук не опускаємо. Битимемося до кінця».

«Мали труднощі зі складом, ледь сколотивши три п’ятірки на гру. Незважаючи на травми та хвороби, недостатню зіграність, а також прогалини у підготовці деяких новачків, вийшли та забрали два очки. Чоловіки! Дебютанти Зайцев та Антонов? Я задоволений, що вони дали результат. Зайцев давно в УХЛ, ми знаємо його можливості, нам потрібний був такий нападник. Антонову ще потрібно більше часу, щоб вкотитися до чемпіонату, він давно не грав», – зазначив після матчу головний тренер переможців Ігор Шаманський

«Берсерки» наздогнали в таблиці херсонський «Дніпро» у боротьбі за третє місце (20 очок), проте харків’яни мають на один зіграний матч більше.


Вас може зацікавити