Наступні збори національної команди України можуть пройти в липні

У Федерації хокею України було проведено чергове засідання Тренерської ради, під час якої обговорювався подальший навчально-тренувальний процес наших збірних команд.

Головний тренер національної команди Вадим Шахрайчук і його асистент Костянтин Сімчук відзвітували щодо перших днів зборів на броварській арені «Термінал». Спеціалісти відзначили, що наразі гравці перебувають не в найліпших фізичних кондиціях. До більш активної роботи зі збірною залучено лікаря Володимира Секретного, який слідкує за формою спортсменів і допомагає створити найбільш ефективний графік тренувань із умовами дотримання карантинних обмежень. 

Зазначимо, що також було прийнято рішення провести два товариські матчі зі збірною України U20 та національною командою України в межах підготовки до міжнародного турніру в Любляні. Ігри відбудуться 10 і 13 травня.  

Під час наради було порушено і питання наступних зборів команд. Зокрема, від тренерів національної команди України прозвучала пропозиція провести їх в липні з акцентом на загальну фізичну підготовку гравців, продивитись у цей час молодих хокеїстів, дати їм ігрової практики, а також ретельніше підготувати команду до початку сезону. Олександр Бобкін, який опікується збірними U20 і U18, своєю чергою, зробив запит про організацію/участь у турнірі під час навчально-тренувальних зборів в серпні.

Також тренерський штаб національної команди розмірковує над тим, аби провести передсезонну підготовку в горах, аби поліпшити фізичну форму гравців. Це питання залишається відкритими для подальшого обговорення на засіданнях Тренерської ради.

Нагадаємо, що в Броварах тривають збори національної команди України. До 13 травня головна команда країни тренуватиметься на домашній базі, після чого з 15 до 21 травня виступатиме на міжнародному турнірі в Любляні.

Молодіжна збірна України, своєю чергою, після здачі тестів на COVID-19 приїде на тренувальну базу в Броварах уже 10 травня і працюватиме там до 15-го. До слова, уже на цих зборах із хокеїстами займатиметься фахівець із розвитку індивідуальних навичок Олег Циркунов.


Вас може зацікавити