Друга звитяга «Дніпра» під час атаки України ракетами X-101

Херсонський «Дніпро» здобув другу вольову перемогу поспіль на старті чемпіонату України! Не збила «щук» з переможного шляху і повітряна тривога, що пролунала у перерві між другим та третім періодами. Цього разу підопічні Олександра Бобкіна не ускладнювали власні завдання у номінально домашньому матчі з «Легіоном», а довели справу до перемоги без зайвого нервування за перебіг подій задовго до фінальної сирени – 3:1.

«Дніпро» (Херсон) – «Легіон» (Калуш) 3:1 (1:12:00:0)

Шайби: 0:1 – Кугут (Ромащенко, Таран, більш.), 3:50. 1:1 – Гребеник (Д.Попережай, М.Дворник, більш.), 6:02. 2:1 – Лесніков (Кобильник, Бородай, більш.), 26:35. 3:1 – Тищенко (Целогородцев, Д.Попережай, більш.), 27:13.

«Дніпро»: Захарченко; Бойко – Ратушний, Сичинський – Гребеник, Портной – Д.Гриценко; Д.Попережай – М.Дворник – Целогородцев, Кобильник – Лесніков – Бородай, О.Койда – Тищенко – Ревука, Щербак – Цюра – Олійник. Тренер – Олександр Бобкін.

«Легіон»:  В.Попережай; Сірченко – Таран, Кугут – Філімонов, Явний – Крайник, Боднарчук; Луговий – Захаров – Ромащенко, Дурдиєв – Пойманов – Халін, Когут – Кривоножкін – Васильєв, Терешко. Тренер – Альберт Шафіков.

Арбітри – В.Качан, О.Серебряков; лайнсмени – Ан-й. Кузьминський, А.Береговенко.

Штраф: 12 – 14.

Кидки: 65 (24+22+19) – 27 (11+5+11).

9 жовтня. Калуш. Льодова арена. Без глядачів.

У номінально домашньому матчі «Дніпро» другий день поспіль продемонстрував, як і личить хижакам, цілком собі «хижу» націленість на ворота суперника – 65 кидків по воротах Валентина Попережня та 146 за два дні зустрічей проти «Легіону»! Як вам такі цифри? При цьому «Дніпро» знову першим пропустив, оскільки вдало підставив ключку під кидок від синьої лінії Руслана Ромащенка захисник-ветеран Ігор Кугут! Цікаво, що дворазовий чемпіон України повернувся до хокею через 5 років після завершення активної кар’єри… Однак цей гол «Легіона» виявився останнім сплеском радості у звітній зустрічі – далі забивав лише «Дніпро» і цей успіх дозволив «щукам» зрівнятися за очками з «Кременчуком» та встановити двовладдя у турнірній таблиці…

Варто зазначити, що у перерві між другим та третім періодами на Івано-Франківщині, як і по всій Україні, пролунала повітряна тривога. Російські варвари здійснили запуски як мінімум трьох крилатих ракет X-101 понад дві тонни кожна у напрямку України! Зрозуміло, матч було призупинено, а коли пролунав відбій тривоги і команди вийшли на майданчик через 80-85 хвилин (!) вимушеної паузи, картину того, що відбувається на льоду, це докорінно не змінило. «Дніпро спокійно відзахищався, завдав ще два десятки кидків і в результаті здобув другу вольову перемогу поспіль!

Вас може зацікавити