Донецьк прийматиме чемпіонат світу 2015!

У Мінську триває щорічний Конгрес Міжнародної федерації хокею. Сьогодні делегати Конгресу визначали місця проведення чемпіонатів світу наступного року.

Головною інтригою дня стала боротьба за право організації чемпіонату світу з хокею серед чоловіків у Дивізіоні ІА – другому за престижністю змаганні IIHF. На проведення турніру претендували польський Краків та український Донецьк. Свої презентації польська і українська сторони показали ще вчора. Сьогодні ж відбувся сам процес голосування.

Нагадаємо, що окрім представників національних асоціацій країн, що беруть участь в змаганні, в голосуванні беруть участь члени Ради МФХ. В результаті з рахунком 14:11 перемогла українська заявка. Чемпіонат світу 2015 року відбудеться у Донецьку!

Після оприлюднення підсумків голосування емоції українських делегатів били через край. «Ми перемогли! З одного боку це свідчить про високий рівень довіри до України з боку Міжнародної федерації, а з іншого боку на нашу користь зіграв успішний досвід проведення різноманітних міжнародних змагань, в тому числі чемпіонату світу 2013 року та Суперфіналу Континентального кубку. Ми вдячні за довіру та не підведемо», – повідомив президент Федерації хокею України Анатолій Брезвін.

Голова наглядової ради хокейного клубу «Донбас» Костянтин Колесніков, який теж перебуває у Мінську, зауважив: «Ми вдячні керівництву МФХ за довіру Україні та Донецьку. Рішення Міжнародної федерації свідчить про високу оцінку зусиль, які вживаються у Донецьку для розвитку хокею. Вже зараз місто стало хокейною столицею країни. Впевнений, що в момент прийняття рішення МФХ приймала до уваги успішне проведення на арені «Дружба» міжнародних турнірів найвищого рівня – чемпіонатів світу і фіналу Континентального Кубку, а також високі стандарти організації клубом «Донбас» матчів Континентальної хокейної ліги двох останніх сезонів. Не виникає сумнівів, що на такому ж високому рівні ми проведемо чемпіонат світу наступної весни».

Залишається додати, що орієнтовними строками проведення чемпіонату є 18-24 квітня 2015 року.


Вас може зацікавити