Donbass Open Cup: підсумки п’ятого ігрового дня

 першій грі останнього ігрового дня зустрілися харківський «Вітязь» та криворізький «Кривбасс». Кожна з команд вирішувала свої турнірні завдання. У разі перемоги, навіть і в неосновний час гри, харківчани переміщувалися б з останнього місця на четверту сходинку таблиці. А «Кривбас» у разі перемоги в основний час повинен був чекати на результат наступної гри «Донбасу» з «Кременчуком», щоб дізнатися, яке місце посяде команда – друге, чи третє.

Отже перший період закінчився нульовою нічиєю. А у другому періоді рахунок першими відкрив «Вітязь» (Кобіков), Але потім «Кривбасс» відповів трьома шайбами (Черненко, Секірко, Катрич). У третьому періоді «Кривбасс» також не відчув ніяких труднощів і довів гру до перемоги, закинувши ще дві шайби (Толканов та Селянін). Загальний рахунок гри 5:1 на користь криворізького «Кривбасу».

Як всі і сподівалися, гра, яку називали «фінальною», виявилася досить напруженою. Ігровою перевагою не володіла жодна з команд. В середині першого періоду вдало кинув у ближній кут воріт Едуарда Захарченка Віктор Захаров, і відкрив рахунок у цьому матчі. У другому періоді гра не поміняла свого малюнку. Гострих моментів практично не виникало у воріт обох суперників. Але на п’ятій хвилині періоду також вдалий кидок виконав Павло Большаков і подвоїв рахунок на користь своєї команди. Третій період розпочався по тій же схемі, що і перші два. На п’ятій хвилині періоду силову передачу в бік воріт Царегородцева віддав Дмитро Ігнатенко, а Артем Гніденко вдало підставив ключку і скоротив рахунок. За дев’ять хвилин до закінчення періоду вдалий кидок по воротам Захарченка виконав Шаміль Рамазанов і знов збільшив розрив у голах до двох шайб. За п’ять хвилин до кінця при грі у скорочених составах вдалий кидок від синьої лінії вдався знову Артему Гніденку. Але не вспіли вболівальники «Кренменчука» порадіти надії, що тільки з’явилася, як Шаміль Рамазанов знов встановив відрив «Донбасу» у дві шайби. За дві хвилини до закінчення періоду чисельну перевагу своєї команди реалізував білоруський легіонер «Кременчука» Андрій Башко. В останні дві хвилини «Кременчук» кинувся в атаку, щоб зрівняти рахунок. За п’ятьдесят хвилин до кінця гри Дмитро Підгурський зняв Едуарда Захарченка. Але це не допомогло його команді навіть зрівняти рахунок. Гра закінчилася перемогою «Донбасу» з рахунком 4:3.

Таким чином «Донбас» втретє став переможцем Donbass Open Cup. Друге місце посів «Кривбасс», а третя залишилося за «Кременчуком».

Отже після закінчення турніру команди розташувалися у такому порядку:

«Донбас»          – 12 очок.

«Кривбасс»       – 9 очок.

«Кременчук»    – 6 очок.

«Білий Барс»    – 2 очка.

«Вітязь»           – 1 очко.


Вас може зацікавити