«Донбас» знов в овертаймі здобуває другу перемогу у фінальній серії

Доля другого фінального поєдинку знову вирішилася в овертаймі

Сьогодні, 9 жовтня, в Кременчуці відбувся другий поєдинок фінальної серії УХЛ Паріматч – «Кременчук» на своєму майданчику приймав донецький «Донбас». У першій грі успіх святкували гості, які змогли в додатковий час закинути переможну шайбу – 5: 4ОТ.

Друга гра пішла за сценарієм першої, але тільки сьогодні вже наздоганяли суперника з 0:2 «городяни».

З перших секунд гри вперед пішли господарі майданчика. За перші три хвилини вони завдали по воротах чотири небезпечних кидка, з якими не без зусиль впорався воротар «Донбасу» Дьяченко. Витримавши паузу, гості тут же забили гол. Монс віддав на Казаковцева, а той відмінною передачею вивів Туркіна на забійну позицію, з якої форвард «Донбасу” не схибив. Кидок і шайба, прошила, в буквальному сенсі слова, сітку воріт.

Після забитого гола гості перехопили ініціативу в матчі і змусили господарів грати на контратаках. Біля воріт «Кременчука» раз по раз почали виникати небезпечні моменти. Як мінімум ще дві шайби повинні були побувати у воротах «Кременчука». Але, з кидками Монса і Туркіна блискуче впорався воротар Давлетшін.

Варто відзначити, що господарі, так само мали шанси на взяття воріт. Пару кидків від Созонова, добивання Грицьких і гольовий момент у Коробова – все це могло перетворитися в голи. Але надійна гра кіпера «Донбасу» Дьяченка та самовідданість захисників гостей зберегли рамку воріт в недоторканності.

Замість цього, на 19 хвилині Віктор Захаров подвоїв рахунок в матчі – 2:0. З такими цифрами на табло хокеїсти пішли на перерву.

Друга двадцятихвилинка почалася з обопільних атак. Спірний момент виник на 26 хвилині, коли форвард «Донбасу» Мільохін в одній з атак закинув шайбу. Але після відео-перегляду суддями, шайба не була зарахована. Питання «чому», так і зависло у повітрі.

На 33 хвилині «Донбас» залишився в меншості, чим з третьої спроби скористалися кременчужани. «Городяни» здорово розіграли чисельну перевагу і Дубін своїм точним кидком зміг розмочити рахунок – 2:1.

Надалі на майданчику точилася рівна боротьба. Одного разу «Кременчук» врятувала стійка. А за 22 секунди до кінця періоду воротар господарів вчинив подвійний подвиг. Давлетшін зміг відбити небезпечні кидки форварда «Донбасу» Казаковцева.

Третій період, умовно поділився на три частини. Перші 5 хвилин йшла рівна гра. Другі п’ять хвилин – закинуті голи. І останні десять хвилин – знову рівний поєдинок. Два переломних моменти гри трапилися саме в заключній двадцятихвилинці. Спочатку на 26 хвилині, якимось неймовірним дивом, лежачи, Давлетшін врятував «Кременчук» від вірного голу. А потім, в трихвилинному відрізку команди обмінялися шайбами. Перші дві шайби закинули «городяни». Голами відзначилися Тютченко і знову Дубінін. А потім рахунок зрівняв Буценко.

Варто відзначити, що після шайби Буценко, Сергій Вітер поміняв Дьяченко на Андрюхова. Для другого кіпера донецької команди – цей поєдинок став дебютним.

До кінця третього періоду команди так і не змогли закинути свої переможні шайби. У підсумку, фінальна сирена зафіксувала нічийний рахунок і додатковий час.

У додатковий час, що в «Кременчука», що в «Донбасу» були рівні шанси закинути шайбу, але більш вдалими виявилися хокеїсти донецької команди. На 69 хвилині Мільохін, своїм точним кидком приніс перемогу гостям – 4:3.

Після цієї перемоги, рахунок в серії став 2:0 на користь «Донбасу».


«Кременчук» – «Донбсс» 3:4ОТ (0:2, 1:0, 2:1)

Шайби: 0:1 – Туркін (Казаковцев – Монс), 4:01; 0:2 – Захаров (Кожевников – Мільохін), 18:18; 1:2 – Дубінін (Коробов – Денискін), 33:51; 2:2 – Тютченко, 48:01; 3:2 – Дубінін (Денискін – Коробов), 50:40; 3:3 – Буценко (Мільохін – Коренчук), 51:51; 3:4 – Мільохін (Журавльов), 68:09

Кременчук: Давлетшін (Гордюшин); Григорян – Бабрусев, Хрішпенц – Толстушко, Алексюк – Грицьких, Савицький – Варава; Кисельов (К) – Серанов – Тютченко, Савченко – Пукс (А) – Созонов, Гриценко (А) – Волков – Чемерілов, Денискін – Дубінін – Коробов.

Донбас: Дьяченко (Андрюхов); Кобелєв – Колесніковс, Кожевников – Журавльов, Большаков – Пангелов-Юлдашев, -; Монс – Туркін – Казаковцев, Лялька (А) – Буценко – Коренчук (А), Мільохін – Бірюков – Костіков, Разумов – Захаров (К) – Карпенко.

Джерело: сайт УХЛ


Вас може зацікавити