«Донбас» здобув четверту перемогу над «Дніпром» та вийшов у фінал плей-офф

За кубок донеччани зіграють з «Кременчуком»

Сьогодні, 3 жовтня, в Херсоні відбувся шостий поєдинок у півфінальній серії плей-офф чемпіонату України – чемпіонату УХЛ Паріматч між місцевим «Дніпром» і донецьким «Донбасом». До цієї зустрічі донеччани вели в рахунку в серії до чотирьох перемог – 3:2.

Більш впевнено в першому періоді матчу виглядав «Донбас», який з перших же хвилин показав, що націлений завершити серію в Херсоні. Через три хвилини це вилилося в результат – Микита Мільохін закинув першу досить швидку шайбу в ворота «Дніпра», прошивши Олександра Хомутова.

На екваторі періоду Хомутов отримав пошкодження і його в воротах замінив Олег Петров, однак і цей голкіпер не зміг захистити “щук” від пропущеної шайби. На 13-й хвилині матчу Олександр Костіков красиво відпрацював захисників і відправив шайбу точно в дев’ятку воріт Петрова. Таким чином, на першу перерву команди пішли за переваги донецького клубу 2:0.

Повернутися в гру “щуки” змогли через п’ять хвилин після старту другого періоду – Олексій Янішевський красиво низом відправив шайбу між щитків Трифонова і відіграв одну шайбу. Однак, до кінця періоду вболівальники, навіть попри велику кількість небезпечних моментів біля воріт обох команд, закинутих шайб так і не побачили.

Третя двадцятихвилинка пройшла за сценарієм першої – «Донбас» володів перевагою, а «Дніпро» намагався відігратися і зрівняти рахунок у матчі. Незважаючи на це, рахунок в третьому періоді змінився тільки на останніх секундах зустрічі, коли Пилип Пангелов-Юлдашев відправив шайбу в порожні ворота «Дніпра», встановивши остаточний рахунок 3:1 на користь донеччан.

Таким чином, «Донбас» з рахунком в серії 4:2 вийшов у фінал плей-офф чемпіонату України – чемпіонату УХЛ Паріматч і в битві за головний трофей турніру зійдеться з «Кременчуком».


«Дніпро» – «Донбас» 1:3 (0:2, 1:0, 0:1)

Рахунок в серії 4:2

Шайби: 0:1 Мільохін (Костіков), 3:22; 0:2 Костіков, 13:06; 1:2 Янішевський (Ратушний), 25:48; 1:3 Пангелов-Юлдашев (Мільохін, порожні ворота), 59:14.

Дніпро: Хомутов (Петров- з 5:10); Білоусов – Макаров (А), Декало – Дорофєєв, Афанасьєв (А) – Ратушний, Кругляков – Матусевич; Янішевський – Гасніков – Зайцев, Каракулько – Крисанов – Жвачкін (К), Тимченко – Брага – Целогородцев, Абаджян – Чернишенко.

Донбас: Трифонов (Дьяченко); Кутугін – Григор’єв, Кожевников – Журавльов, Пангелов-Юлдашев – Большаков; Монс – Туркін – Казаковцев, Лялька (А) – Буценко – Коренчук (А), Разумов – Захаров (К) – Карпенко, Мільохін – Карамнов – Костіков.

Джерело: сайт УХЛ


Вас може зацікавити