«Донбас» здобув золоті нагороди всеукраїнських змагань з хокею U13!

В дитячо-юнацьких змаганнях цього уїк-енду було визначено переможців та призерів у ще одній віковій категорії. Слідом за наймолодшою групою учасників найсильнішого визначили і юнаки 2004 року народження.

Матчі фіналу чотирьох відбувалися у Дніпрі на майданчику місцевої льодової арени. В півфіналах краще себе зарекомендували представники групи А. Вихованці ДЮСШ ХК «Донбас» каменя на камені не залишили від оборони харківської команди СДЮСШОР-2 (11:1). У складі переможців головним героєм зустрічі став нападаючий Ілля Крикля, на рахунку якого 3 закинуті шайби та 4 результативні передачі. 2 шайби та 4 передачі на рахунку Веніаміна Трандафілофа, а ще один юний вихованець донецької школи – Антон Яцишин – став автором дубля.

Інший півфінальний матч теж пройшов майже без інтриги. Дніпровська «Лавина» проти «Крижинки» тримала інтригу лише до середини матчу. Підсумковий рахунок гри – 5:1 на користь киян – відображає перебіг подій на льодовому майданчику. У складі команди Євгена Аліпова двома шайбами та результативною передачею відзначився нападаючий Михайло Ліхтенштейн.

Перед власними вболівальниками «Лавина» зуміла реабілітуватися наступного дня, здобувши перемогу над СДЮСШОР-2 (6:4) та завоювавши бронзові нагороди. По дві шайби у складі переможців закинули Олександр Мучкін та Микита Сорока. У харків’ян найпомітнішими гравцями були Клим Лисак (дві шайби) та Ігор Ніколаєвич (гол та дві передачі). При цьому у матчі вистачало грубощів. Загалом команди назбирали на двох 64 хвилини штрафу.

Фінальний поєдинок пройшов за переваги чинного переможця цих змагань – «Донбасу». Стартовий період кияни та донеччани провели в рівній боротьбі, періодично проводивши атаки на ворота одна одної. Рахунок був відкритий в середині другого періоду. Після атаки донеччан та точного кидка Веніаміна Трандафілова шайба залетіла у ворота голкіпера «Крижинки». У третій двадцятихвилинці «Донбас 2004» спочатку подвоїв свою перевагу, а потім остаточно зняв питання про переможця чемпіонату України U13. Обидва точні кидки у заключному ігровому відрізку записав на свій рахунок Антон Яцишин.

У матчах регулярного чемпіонату підопічні Андрія Савченка виграли в 15 з 16 матчів і жодного разу не йшли з майданчика без набраних очок.

Результати матчів Фіналу чотирьох:

Дата Час Команда А Команда Б Рахунок
1/2 фіналу
31.03.2017 14:00 Донбас СДЮСШОР-2 11:1
31.03.2017 16:30 Лавина Крижинка 1:5
Матч за 3-є місце
01.04.2017 10:00 Лавина СДЮСШОР-2 6:4
Фінал
01.04.2017 12:30 Донбас Крижинка 3:0


Підсумкове положення команд:

М Команда Місто
1 Донбас Донецьк
2 Крижинка Київ
3 Лавина Дніпро
4 СДЮСШОР-2 Харків
5 Кривбас Кривий Ріг
6 Галицькі Леви Новояворівськ
7 ДЮСШ Київ Київ
8 СДЮСШОР-1 Харків
9 Патріот Вінниця
10 Сокіл Київ
11 Придніпровськ Дніпро



Вас може зацікавити