«Донбас» завершив виступи в Континентальному Кубку перемогою над «Ноттінгемом»

По закінченню матчу «Ноттінгем» – «Донбас» в Данії вперше на турнірі пролунав гімн України. Донеччани з перевагою у дві шайби обіграли лідера та дострокового переможця групи – британський «Ноттінгем».

Відкрити рахунок донеччанам вдалося у другому періоді. Результативну атаку створили Денис Кочетков і Віктор Захаров. Перший асистував – другий в дотик закинув. Незабаром подвоїти перевагу гостей міг Мартіньш Яковлевс. Латвійський захисник «Донбасу» двічі атакував ворота з гострого кута, однак після першої спроби шайба влучила у стійку, а другої – в сітку, проте із зовнішнього боку.

У дебюті третього періоду вдруге капітулювати голкіпера «Ноттінгема» змусив Єгор Єгоров. Щоправда, зберегти свої воріт на «замку» донеччанам не вдалося. На 49-й хвилині впевнену гру в «рамці» Царегородцева перервав своїм кидком Моран.

А коли Корі Нільсон спробував піти ва-банк і перевести гру в овертайм, випустивши шостого польового, «Донбас» забив втретє. Спритніше всій захисту опонента виявився Олег Шафаренко, який спочатку відправив у ворота шайбу, а потім опинився в них і сам.

Таким чином, «Донбас» завершив свою участь в турнірі з однією перемогою в активі, чого виявилося недостатньо для виходу до Суперфіналу. «Ноттінгем» же виграв групу і пройшов до наступного раунду. Інший учасник Суперфіналу визначиться у матчі «Анже» – «Оденсе».

«Ноттінгем» – «Донбас» – 1:3 (0:0; 0:1; 1:2)

20 листопада 2016 року, 13:00. Оденсе. 273 глядача.

Судді: В. Марчук (Польща), Б. Шива (США), С. Мольгорд (Данія), Л. Далєруп (Данія)

Склад Донбасу: Царегородцев. Побєдоносцев – Яковлєвс, Толстушко – Петрухно, Кугут – Хакімов, Таран. Захаров – Шафаренко – Кочетков, Нікіфоров – Буценко – Лялька, Благий – Шаманський – Безуглий, Єгоров – Мазур – Рамазанов.

Голи: 0:1. Захаров (Кочетков, Шафаренко, 27:23), 0:2. Єгоров (42:58), 1:2. Моран (Кудроч, Калус, 48:46), 1:3. Шафаренко (59:33 – п.в.)

Кидки: 25 – 37

Штраф: 12 – 8


Вас може зацікавити