«Донбас» та «Молода Гвардія» беруть «академічну відпустку»

17 червня 2014 року в Москві відбулася зустріч президента Континентальної хокейної ліги Олександра Медвєдєва та президента хокейного клуба «Донбас» Бориса Колеснікова, в ході якої керівники обговорили перспективи участі української команди в чемпіонаті КХЛ. Олександр Медвєдєв та Борис Колесніков відзначили виключну важливість участі «Донбасу» в КХЛ та цінність чемпіонату КХЛ для спортивного життя регіону.

Детально обговоривши всі особливості нинішньої ситуації, керівники ліги та клубу прийняли наступне рішення:

З метою збереження за ХК «Донбас» гарантованого місця в Континентальній хокейній лізі клуб входить до складу її акціонерів і купує долю в ВАТ «КХЛ». В сезоні 2014/2015 років команда «Донбас» бере «спортивну академічну відпустку» строком на один рік. Чинні контракти хокеїстів та тренерів з «Донбасом» будуть зафіксовані лігою та «заморожені» на один рік. Для підтримки спортивної форми гравцям «Донбасу» дозволяється заключати контракти з іншими клубами строком на один рік.

Так само повноправне членство в Молодіжній хокейній лізі зберігає і фарм-клуб «Донбасу» «Молода Гвардія». Існує домовленість, що «гвардійці» візьмуть участь в одному із кубкових заходів МХЛ на початку 2015 року. Планується, що гравці команди майбутній сезон проведуть в чемпіонаті України.


Вас може зацікавити