«Донбас» став першим фіналістом національного чемпіонату

Донецький «Донбас» став першим фіналістом XXIV чемпіонату України з хокею. Вп’яте в своїй історії донеччанам на стадії плей-офф протистояв харківський клуб. Як і у двох попередніх випадках «Донбас» виграв серію у опонентів (до цього у ХК «Харків» та «Динамо») із сухим рахунком.

Гості швидко відкрили рахунок у зустрічі і загалом провели перший період краще за суперників. У підопічних Віталія Литвиненка гра в атаці зовсім не йшла. Лише за рахунку 0:3 господарі змогли «пробити» Євгена Царегородцева.

Тепер у «Донбасу» є цілий тиждень для підготовки до фінальної серії, яка 26 березня стартує у Дружківці. «Витязь» же другий рік поспіль зупиняється у кроці від медалей чемпіонату.

«Витязь» – «Донбас» – 1:3 (0:2; 0:0; 1:1)

19 березня 2016 року, 19:15. Арена «Салтівський лід»

Судді: О. Глуховський, М. Урда, А. Бакуменко, А. Ходячих

Витязь: Харитонов. Кривда – Муль, Оксененко – Піддубний, Гасімов – Матвієнко. Сальніков – Большаков – Кривонос, Лазаренко – Максименко – Янченко, Посєвін – Пономар – Кобіков, Муртищев.

Донбас: Царегородцев. Толстушко – Таран, Горбань – Карп, Вол. Алексюк – Петрухно, Катрич – Григор’єв. Бабинець – Буценко – Шахворостов, Журун – Докшин – Кочетков, Захаров – Варламов – Чердак, Нікіфоров – Ромащенко – Кузьмік.

Голи: 0:1. Захаров (Чердак, 1:25), 0:2. Варламов (Толстушко, Захаров, 15:08), 0:3. Буценко (Нікіфоров, Петрухно, 47:14), 1:3. Максименко (Янченко, Лазаренко, 49:07 – більш.)

Рахунок серії: 0:3


Вас може зацікавити