«Донбас» розпочав фінальну серію з неймовірної перемоги

Донеччани зробили неймовірний камбек з 0:3

Сьогодні, 7 жовтня в Кременчуці на лбодовій арені «Айсберг» відбувся перший поєдинок фінальної серії чемпіонату України – «Кременчук» на своєму майданчику приймав донецький «Донбас». Для обох команд ця вже третя зустріч у фіналах за чотири сезони.

З перших секунд гравці «Донбасу» кинулися вперед і першими створили біля воріт небезпечний гольовий момент. На 3 хвилині Новицький зробив чудовий сейв, після блискучого кидка Григор’єва. І відразу ж після цього донеччани пропустили шайбу. «Городяни» провели затяжну атаку, і з першого ж кидка закинули шайбу. Рахунок в матчі відкрив Дубінін. Ще через пару хвилин форвард «Кременчука» Пукс, скориставшись помилкою захисника «Донбасу» і неспритністю воротаря Трифонова закинув другу шайбу. Але при зарахуванні цієї шайби суддям знадобилося майже 7 хвилин для того, щоб переконатися у вірності свого рішення.

Після такого холодного душу, донеччани трохи остовпіли, а господарі майданчика все йшли вперед, не даючи гостям жодного шансу на те, щоб закріпитися в своїй зоні.

На 14 хвилині «Донбас» залишився в меншості, а через хвилину «Кременчук» реалізовував свою чисельну перевагу. Третю шайбу з льоту закинув Тютченко. За кілька хвилин до цього, забійний момент не реалізував нападник «городян» Созонов.

У «Донбасу» була можливість розмочити рахунок, але на 17 хвилині Монс не зміг переграти Новицького. Воротар господарів витягнув «мертву» шайбу – 3:0 після першого періоду.

Другий період почався з атак господарів. За перші сорок секунд з початку двадцятихвилинки, кіперу «Донбасу» Дьяченко довелося двічі вступати в гру. Але в подальшому, ініціативу в грі перехопили гості і вже біля воріт Новицького почали один за одним виникати небезпечні моменти. Спочатку, воротареві господарів вдавалося справлятися з кидками донеччан, але на 30 хвилині і він був уже безсилий. Хокеїсти «Донбасу» розіграли комбінацію – кидок Пангелова-Юлдашева та в останній момент Туркін підставив свою ключку, від якої шайба влетіла у ворота «городян». Після закинутої шайби, донеччани ще більше посилили натиск. Лише блискуча гра Новицького не дозволила їм закинути ще пару шайб. Воротар «Кременчука» зміг впоратися з кидками Карпенко та Коренчука.

У «городян» був один момент, коли кіпер «Донбасу» ледь не начудив, але страж воріт зумів виправитися і не дав закинути форварду господарів шайбу. З рахунком 3:1 суперники пішли на другу перерву.

Сценарій другої двадцятихвилинки продовжився також і в третій. Все почалося з небезпечного моменту Ляльки, і закінчилося за 8 хвилин двома шайбами «Донбасу». Спочатку своїм кидком в дальній кут Журавльов скоротив рахунок до мінімуму – 3:2. А ще через хвилину Костіков зробив його рівним – 3:3.

Далі на майданчику тривала рівна боротьба на високих швидкостях. Обидві команди могли відзначитись закинутою шайбою. Але тільки на 58 хвилині Лялька забив шедевральний гол. Форвард «Донбасу» здійснив сольний прохід, по черзі обігравши чотирьох гравців, і закинув шайбу.

Здавалося, що гості зможуть здобути перемогу на арені «Айсберг». Але, за 6 секунд до кінця матчу, господарі виграли вкидання. Кидок Тютченко кіпер «Донбасу» відбив, але першим на добиванні зіграв форвард «Кременчука» Созонов, який зрівняв рахунок і перевів зустріч в додатковий період.

В овертаймі сильнішими виявилися гості. У першій же своїй осмисленої атаці «Донбас» забив переможну шайбу. З передачі Карпенко відзначився капітан донеччан Захаров.

Таким чином, перший фінальний матч чемпіонату України між «Кременчуком» та «Донбасом» завершився перемогою донецької команди в додатковому періоді 4:5.


«Кременчук» – «Донбас» 4:5ОТ (3:0, 0:1, 1:3)

Шайби: 1:0 Дубінін (Грицьких), 3:17; 2:0 Пукс, 4:59; 3:0 Тютченко (Кисельов, більшість), 14:46; 3:1 Туркін (Пангелов-Юлдашев – Монс), 29:16; 3:2 Журавльов (Казаковцев), 46:39; 3:3 Костіков (Григор’єв), 47:46; 3:4 Лялька (Костіков), 57:39; 4:4 Созонов (Тютченко), 59:54; 4:5 Захаров (Карпенко – Пангелов-Юлдашев), 62:04

Кременчук: Новицький (Гордюшин); Бабрусев – Григорян, Хрішпенц – Бойових, Грицьких – Алексюк, Савицький – Варава; Кисельов (К) – Серанов – Тютченко, Леонов – Пукс (А) – Созонов, Савченко – Гриценко (А) – Ворона, Коробов – Дубінін – Денискін.

Донбас: Трифонов (Дьяченко); Кутугін – Григор’єв, Кожевников – Журавльов, Пангелов-Юлдашев – Большаков; Монс – Туркін – Казаковцев, Лялька (А) – Буценко – Коренчук (А), Разумов – Захаров (К) – Карпенко, Мільохін – Карамнов – Костіков.

Джерело: сайт УХЛ


Вас може зацікавити