“Донбас” поступається “Краковії” та вибуває з Континентального Кубка

У заключному матчі півфіналу Континентального кубка Міжнародної федерації в групі F «Донбас» зіграв проти «Краковії». Ціна будь-якої перемоги в цьому матчі була надзвичайно високою – вихід в Суперфінал турніру.

У першому періоді у «Донбасу» була істотна ігрова перевага. Дві гострих більшості і 9:4 за кидками, які так і не перейшли в перевага на табло арени в Кракові.

Після перерви господарі турніру відчули впевненість в собі і змогли перехопити ініціативу. Цього разу за статистикою кидків донецька команда поступилася 8:13, а один з моментів «Краковії» все-таки став результативним.

Третій період не залишав варіантів хокеїстам Сергія Вітера – потрібно забивати за будь-яку ціну. І з цим завданням знову в красивому індивідуальному стилі впорався Віталій Лялька, який з боєм виліз з-за воріт на «п’ятак» суперника і з другої спроби, вже лежачи на льоду, відправив шайбу повз Мирослава Коприва – 1:1.

Аж до завершення третього періоду команди вже більше думали про оборону, ніж про атакуючі дії, що допомогло матчу перейти в овертайм. Вкрай небезпечних моментів у додаткову 5-хвилинку практично не було, але за 42 секунди до буллітів Юрій Сильницький порушив правила на суперника після втрати шайби Ляльки в атаці, і польська команда отримала право на штрафний кидок. Горячевських ключкою нейтралізував спробу суперника.

«Хокейна лотерея», на жаль, в цей раз закінчилася на користь «Краковії». «Донбас» не зміг реалізувати жодного свого кидка, а господарі турніру закинули тричі.

Таким чином, набравши по 5 очок в групі «Донбас» виявився тією командою, яка за особистими зустрічами поступилася обом своїм опонентам, а це значить – третє непрохідне місце. У Суперфінал кваліфікувалися «Німан» і «Краковія».

Континентальний кубок, група F, 3 тур:

«Донбас» – «Краковія» 1:2 Б (0:0, 0:1, 1:0, 0:0, 0:1)

Шайби: 0:1 – Бринічка (Тврдонь, Мікула) – 32:01, 1:1 – Лялька – 43:35, переможний буліт – Ваховец.

ХК «Донбас»: Горячевських (Дьяченко); Вілсон – Большаков, Матерухін – Белухін – Васильєв; Сильницький – Романенко, Лялька (А) – Карамнов – Коренчук (А); Курбатов – Пангелов-Юлдашев, Подзіньш – Захаров (К) – Нікіфоров, Яковлєв – Жовнір, Шишлянніков – Карпенко – Костіков.

ХК «Краковія»: Копріва (Ковалувка); Яхим – Мусель, Єзек – Мікула – Држевецькі; Кручек (К) – Бихавскі, Бепєрш (А) – Ваховец – Капіца (А); Гайор – Гула, Ромпковскі – Тврдонь – Безвіньскі; Гоштила – Дабковскі, Камінські – Бринічка – Бринкус.

Джерело: hcdonbass.com


Вас може зацікавити