“Донбас” перемагає на турнірі “Donbass Open Cup-2020”

   Черговий, вже дев’ятий, передсезонний турнір «Donbass Open Cup-2020» пройшов з 25 по 27 серпня у Дружківці.

Господарям турніру вдалося зібрати весь «зірковий» склад учасників плей-офф чемпіонату України сезону 2019-20.
Дух хокейного свята відчувався в хокейній столиці українського Донбасу, майже, на кожному кроці.
Пауза, викликана пандемією коронавірусу, як то кажуть, затягнулась: і гравці, і тренери, і вболівальники, відверто, скучили за великим хокеєм.

   Мабуть, чи не єдиною, негативною звісткою під час цього турніру, стала інформація від IIHF, щодо скасування розіграшу Континентального Кубку в наступному сезоні.“Donbas Open Cup-2020” розглядався всіма його учасниками як генеральна репетиція напередодні останнього етапу розіграшу чемпіонату України 2019-20 років, переможець якого мав би представляти державу у розіграші Continental Cup. На жаль, європейські амбіції українські команди мають відкласти на один рік.

    Щодо самого розіграшу, то, судячи із післяматчевих висловлювань Сергія Вітера, Олександра Савицького, Дмитра Підгурського та Костянтина Буценка, всі керманичі занесли цей трьохденний форум до себе в актив.

   «Донбас» вкотре продемонстрував свій рівень і фактор рідних стін, залишивши Кубок в себе вдома, хоча у всіх іграх гравці гірняцького краю мали доводити власну силу, демонструючи характер: у першому своєму матчі представник півдню України, програючи 0-2, зумів зрівняти рахунок, примусивши господарів вмикати над- концентрацію та жагу до перемоги. У другій зустрічі «Донбас» тільки в овертаймі здолав представників столичного регіону, а в останньому двобої – в серії булітів своїх принципових візаві з “Кременчука”.

Представник Полтавщини, у видовищному матчі переміг підопічних Костянтина Буценка та Олександра Бобкіна і був близький до перемоги у «фінальній» грі проти господарів. Навіть, у програному 2-4, команді з Херсону, матчі, Олександр Савицький був задоволений рівнем та змістовністю гри своїх підопічних.

«Білий Барс», який має повне право на звання «грози авторитетів», підсилився рядом відомих виконавців та провів турнір на одному диханні. «Перестрілка» з «Кременчуком» 3-5, рівна гра з «Донбасом» 3-4 (ОТ) та перемога над «Дніпром» 3-0.

Дмитро Підгурський зі своїм штабом, склалося таке враження, вирішив не розкривати всіх карт та приберегти секрети до старту розіграшу плей-офф. Його «Дніпро» програвши в першій та останній іграх з різницею в три шайби, зміг перемогти гравців з промислового центру Полтавської області, чим значно заплутав турнірну таблицю перед останнім днем змагань.

Тепер, учасники “Donbas Open Cup-2020” мають час, щоб провести роботу над помилками та вийти на максимум форми напередодні старту плей-офф чемпіонату України.

25 серпня

«Кременчук»-«Білий Барс» 5:3 (1:0,2:1,2:2)

«Донбас»-«Дніпро» 5:2 (2:0,0:2, 3:0)

 

26 серпня

«Кременчук»-«Дніпро» 2:4( 0:1, 1:1, 1:2)

«Донбас»-«Білий Барс» 4:3 (ОТ) (0:0,2:1,1:2,1:0)

27 серпня

«Дніпро»-«Білий Барс» 0:3(0:2,0:1,0:0)

«Донбас»- «Кременчук» 2:1(Б)(1:0,0:1,0:0,0:0,1:0)

 

За  підсумками   турніру “Donbass Open Cup-2020” организатори визначили  кращих гравців у кожному з амплуа та кращого бомбардира.

Кращий воротар  – Ілья Андрюхов («Донбас»)

Кращий захісник – Сергій Дорофєєв («Дніпро»)

Кращий нападник – Андрій Деніскин («Кременчук»)

Кращий бомбардир – Дмитро Даниленко («Білий Барс»)

Федерація хокею України вітає хокейний клуб “Донбас” з перемогою в розіграші  “Donbass Open Cup-2020” та бажає всім участникам турніру вдалого старту у плей-офф чемпіонату України.

 


Вас може зацікавити