“Донбас” перемагає “Мого” та виходить у півфінал Континентального кубка

У вирішальному матчі другого раунду Континентального кубка IIHF ХК «Донбас» у серії післяматчевих булітів переграв чемпіона Латвії – «Мого».

Перший період для «Донбасу» видався досить нервовим. Це було пов’язано з тим, що донеччани отримали непотрібні видалення на самому початку 20-хвилинки і в її завершенні.

У другому періоді підопічні Сергія Вітера продовжили отримувати видалення, але саме в грі в меншості «Донбасу» вдалося відкрити рахунок. Олександр Матерухін вирішив дограти свій епізод до кінця, і зміг, відібравши шайбу, завести її в порожні ворота.

Але «валідольною» по-справжньому видалася заключна 20-хвилинка. За 7 хвилин до кінця періоду «Мого» зрівняв рахунок, реалізувавши більшість, а ще через 3 хвилини латвійці і зовсім вийшли вперед. «Донбас» врятував Вадим Мазур, який відправив шайбу під перекладину на 58-й хвилині.

У овертаймі 3х3 «Донбас» більше володів шайбою, але до гольових моментів справа практично не доходила. Емоційні гойдалки продовжилися в серії булітів. Після трьох нереалізованих спроб від кожної з команд, своєю спробую вдало скористався Олександр Васильєв. Степан Горячевських не дав  «Мого» жодних шансів на перемогу і вивів «Донбас» у третій раунд Континентального Кубка.

«Мого» – «Донбас» 2: 3 Б (0: 0, 0: 1, 2: 1, 0: 0, 0: 1)

Шайби: 0:1 – Матерухін (Белухін – мен.) – 21:23, 1:1 – Демітерс (Желубовскіс, Ліпсбергс – більш.) – 52:45, 2:1 – Я. Озолінс (Савіелс) – 56:24 , 2:2 – Мазур (Васильєв) – 57:40, переможний буліт – Васильєв.

ХК «Мого»: Казановс (Анцс); Ліпсбергс – Демітерс (К), Лавреновс – Колесніковс, Костюкс – Бакановс, Савієлс – Логінс; Зіємінс – К. Озолінс; Курміс – Грічінскіс – Желубовскіс; Панкевіцс – Я. Озолінс – Масловскіс, Хомяковс – Опелтс – Мамоновс.

ХК «Донбас»: Горячевських (Дьяченко); Жовнір – Яковлєв, Вілсон – Большаков, Сильницький – Романенко, Пангелов-Юлдашев – Каменьков; Лялька – Захаров (К) – Нікіфоров, Матерухін – Белухін – Васильєв, Мазур – Коренчук – Подзіньш, Мостовий – Рибчик – Карпенко.

Джерело: hcdonbass.com


Вас може зацікавити