«Дніпро» провів у Білорусі змістовну підготовку до сезону

Протягом двох тижнів ХК «Дніпро» (2002 р.н.) з Херсону взяв участь у двох представницьких міжнародних турнірах за кордоном. І обидва рази вихованці Валерія Стрелкова завоювали нагороди. 4-7 травня у м.Могильов (Білорусь) відбувся Міжнародний турнир «Кубок Победы-2014», в якому змагались 10 команд.

«Сокіл» потрапив до підгрупи А разом із «Торпедо» (Усть-Каменогорськ, РФ), ОЦОР (Могильов), «Іскрою» (Одинцово, РФ) и «Созвездием» (Москва) і, вигравши три зустрічі та зігравши один внічию, з 1-го місця вийшов до фіналу. Результати киян: «Сокіл» – ОЦОР (Могильов) 7:0; «Сокіл» – «Торпедо» (Усть-Каменогорск) 3:1; «Сокіл» – «Созвездие» (Москва) 14:2; «Искра» – «Сокіл» 3:3.

«Дніпро» змагався із кріпкими середняками Відкритої першості Москви «Серебряными акулами» і «Синей птицей», «Газпромбанком» (Санкт-Петербург) та мінським СДЮШОР. Обігравши у стартовому поєдинку мінчан 6:3, «дніпрята» поступились «Серебряным акулам» 1:2. Але потім провели потужний матч проти «Газпромбанку» (5:2) і обіграли «Синюю птицу» (4:2). Посівши у підгрупі 2-е місце, херсонці мали зіграти на бронзу турніру проти «Торпедо», яке поступилось лише «Соколу». Усть-Каменогорськ завжди був славний хокейними традиціями, тим цінніше була перемога «Дніпра» з рахунком 2:1 (2:0, 0:1, 0:0).

«Сокіл» у фіналі боровсься, але поступився «Серебряным акулам» (Москва) 2:3 (0:1, 1:2, 0:0).

Серед переможців в індивідуальних номінаціях були відмічені:

Кращий воротар – Микита Агурєєв (Дніпро).

Кращий форвард – Денис Бородай (Сокіл).

У режимі плей-офф НХЛ або КХЛ «Дніпро» переїхав з Могильова до м.Кобрин і після доби відпочинку стартував у турнірі на День Перемоги (9-11 травня). Вкатившись у ритм гри, херсонці винесли з льоду «Фенікс» (Калінінград) 10:2, а під вечір першого дня змагань ще й переграли вчисту московських «Снежных Барсов» – 6:1.

Наступного дня з ранку підопічні В.Стрелкова не пощадили господарів льоду ХК Кобрин – 8:1. Завершував день поєдинок лідерів, де «Дніпро» не залишив шансів «Ястребам» з Москви – 6:1. Гра з командою Гродно на третій день принципового значення вже не мала, і «дніпрята» розслабились – 4:7. У підсумку Херсон посів 1-е місце (8 очок), далі розташувались «Яструби» (7), «Барси» і Гродно набрали по 6 очок, але за рахунок особистої зустрічі москвічи стали 3-ми.

Тож можна привітати і юних хокеїстів, і їх тренера та батьків, яки вклались у ці перемоги. І з нетерпінням чекати на новий сезон вже у межах рідної країни з ровесниками 2002 р.н.

Володимир Гуріч


Вас може зацікавити