“Дніпро”(Херсон) та “Білий Барс”(Біла Цервка) виходять у наступний етап плей-офф розиграшу чемпіоната України
МХК”Динамо”-“Дніпро” 1:8(1:1,0:4,0:3)
“Дніпро”-МХК”Динамо” 12:0(3:0,5:0,4:0)
Чвертьфінал між «Дніпром» та МХК «Динамо» складався з шести періодів: три в Херсоні і три в Харкові, але писати звіт  можна тільки про перші півтора. Коли в першій грі в Харкові суперники досить швидко обмінялись голами й така нічія трималась до середини другого періоду: наскільки вистачало сил, досвіду, майстерності молодим харків’янам проти третьої, за всіма показниками, команди чемпіонату України. З 29-ї хвилини першого матчу голи забивали тільки херсонці, які, разом ще дев’ятнадцять разів відмітились в воротах харків’ян. 8:1 – на Слобожанщині та 12:0 біля устя Дніпра – такий загальний підсумок протистояння суперників. Важко сказати, чи допомогли ці матчі Дмитру Підгурському якось краще  підготуватися до майбутнього протистояння з «Донбасом» і чи матимуть якусть користь у майбутньому  такі нищівні поразки професійному зростанню молодих динамівців, яких на матч-відповідь, взагалі, приїхало, аж 12 польових гравців – деякі з відповідей на ці питання ми дізнаємося після наступного етапу плей-офф, а деякі, мабуть, тільки, вже наступного сезону. 
  Але, факт залишається фактом: «Динамо» вчергове виявилось здатним зіграти повний сезон, презентувавши Першу Столицю на Хокейній мапі України й продемонструвавши маленьким харків’янам, які займаються хокеєм обрії й перспективи для майбутнього професійного зростання.
  Гравці «Дніпра» без жодних проблем виконали обов’язкову програму й починають готуватися до двобою з донецькими хокеїстами.
 
“Білий Барс”-“Крижані Вовки” 5:4 ОТ(0:1,3:1,1:2,1:0)
Третя гра між «Білим Барсом» та «Крижаними Вовками» стала справжньою прикрасою їх чвертьфінального протистояння.
  В ній було все: красиві шайби, емоції гравців і тренерів, радість одних та розпач інших. Події на льоду змінювались, як у калейдоскопі, в такі хвилини доводилося жалкувати, що команди грали тільки до двох перемог на цій стадії протистояння. 
  Третю гру «Крижані Вовки» розпочали за тим самим сценарієм, який приніс їм перемогу два дні тому. Максимальна обережність та взаємопідтримка в своїй зоні і швидкі, кинжальні контратаки. І така тактика дала свій результат. Граючи в меншості, столичні гравці провели швидку контратаку й Сергій Микульчик, увійшовши в зону і зробивши пару кроків до воріт Кучера, кинув каучукового диска повз голкіпера «барсів». 1:0 – за такого рахунку команди пішли на першу перерву.
  В другому відрізку гри господарі докорінно змінили тактику, яка тричі протягом другої 20-и хвилинки принесла свій результат. Гравці у жовто-чорній формі кидали в бік воріт Микити Петленка, котрий відбивав шайбу перед собою, але господарі кожного разу були більш швидкими і кмітливими на п’ятаку воріт столичних хокеїстів.Фелікс Морозов,Богдан Грицюк та Роман  Благий закинули три шайби-близнюки, повністю змінивши співвідношення сил в цій грі. Але гості в чергове довели, що вони вміють тримати удар -це Владислав  Воробйов закинув шайбу дуже схожу на  свою ж дводенної давнини – замкнувши простріл партнера по команді з правого флангу, але цього разу він зробив це “в польоті”.  За рахунку 3:2 противники пішли на шосту перерву перед дев’ятим періодом у цьому чвертьфіналі.
  Третій період по своєму накалу і напрузі міг би стати непоганим сценарієм для чергового голівудського трілеру: кияни відчули, що гру можна врятувати і пішли всією командою на штурм воріт білоцерківської команди, але пропустили вчетверте. Владислав Куцевич зачіпився за шайбу у чужій зоні, з незручної позиції кинув по воротам гостей, та, як вже не одноразово було у цій грі, після відскоку від воротаря гостей, на добиванні першим виявився гравець  обласної команди -Микита Лесников зробив рахунок в матчі 4:2. 
   Але ці цифри на табло білоцерківської льодової арени, ледь не зіграли поганий жарт з підопічними Костянтина Буценка і Олександра Бобкіна. Склалося таке враження, що господарі підсвідомо повірили, що всі матчі у їх двобої мають закінчуватися саме з таким рахунком, тому й справу виконано! 
  Але гості мали власну точку зору щодо спортивних забобонів й не склали зброї.Микита  Жигалов та Ігор  Шаманський зрівняли рахунок: перший дальнім кидком від синьої лінії, другий – добре попрацювавши перед воротами своїх опонентів, коли з не зручної руки, спиною до воріт в один дотик зумів направити шайбу, знайшовши шпаринку, яку не перекрив Кирило Кучер.
  10:10 – такий загальний рахунок був за сумою трьох матчів між двома рівними й достойними один іншого суперниками. Представникам київського регіону належало провести овертайм.
  Він виявився коротким і безжалісним до «Крижаніх Вовків». Вже на його першій хвилині Роман Благий увійшов у зону, змістився в центр й кинув “в домік” Микиті Петленко. «Барси» перемогли в яскравому і сповненому інтриги протистоянні, яке залишило найкращі враження й увійде в історію матчів плей-офф, які були зіграні в чемпіонатах України.
 
 Федерація хокею України висловлює подяку гравцям, тренерам, керівництву харківського МХК “Динамо” і київських “Крижаніх Вовків” за участь у XXVIII чемпіонаті УКраїни та бажає їм нових досягнень у майбутньому сезоні.

Вас може зацікавити