Дмитро Христич: «Ми хочемо, щоб наші хлопці згадали для чого ми тут зібралися, для чого ми граємо в хокей. Будемо дивитися на взаємозв’язок у ланках та команді в цілому»

 

Сьогодні в національної збірної перший вихідний. Це означає, що підійшов до кінця перший мікроцикл навчально-тренувального збору. Поспілкувались з головним тренером національної збірної Дмитром Христичем щодо запланованої підготовки.

Минув перший мікроцикл збору. Як прокоментуєте цей відрізок підготовки?

Скажу, що зробили все, що запланували. Планували тренування два рази в день, це і вдалось організувати. Стояли лише питання як поділити польових гравців на групи, оскільки їх було лише 17, але виходили з положенням і все, що запланували, то зробили.

На якому елементі підготовки базувався цей мікроцикл та на чому буде акцентуватись увага далі?

Ми з перших тренувань відчули, що у гравців брак у концентрації. Нема налаштування на роботу, його загубили влітку. Тому це питання стояло першочергово. Зазвичай ми знали, що спочатку треба гравців підтягувати фізично, але зараз концентрація в них не була на рівні. Проте навіть протягом цього мікроциклу можна було спостерігати покращення.

Бачимо на зборі дебютанта, оборонця молодіжної збірної Микиту Полоницького. Що можете сказати про нього на етапі підготовки?

Молодий гравець старається бути на рівні з досвідченими гравцями. І це можна визначити як плюс для нього. Тільки те, що цей збір перший для нього в складі національної збірної і він старається бути на рівні – це дуже гарно.

Частина гравців й досі не приєдналось до тренувального табору. Ви відчуваєте впевненість в їхній моральній та фізичній підготовці чи все ж існує можливість, що комусь касу на НТЗ може не вистачити?

Причини їх відсутності тут здебільшого пов’язані з тим, що вони працюють у своїх командах. Тому на фізичний їх рівень, я думаю, що все буде гаразд. Так що, як планували, як я вже казав, так воно наразі і є.

Попереду два товариські матчі. На що в першу чергу звертатимете на них увагу в наших гравців?

Дуже необхідна для нас гра, на вулиці ще літо, нам треба готуватись. Ми вийшли на команду, яка грає в Угорській лізі. Може і буде, вона для нас не така вже і конкурентна, не такий суперник, але нам це потрібно. Ми хочемо, щоб наші хлопці згадали для чого ми тут зібралися. Будемо дивитися на взаємозв’язок. Я думаю, що будемо на все дивитися. Насамперед, як я казав, чого бракувало на початку, то концентрація і виконання завдань тренерів.

І щодо остаточного складу: остаточно він буде сформований після другого товариського матчу?

Ну, так, зазвичай так. Хлопці, які не приєдналися, приєднаються найближчим часом. До другого товариського матчу майже вся команда буде на місці. Зазвичай все буде вирішуватись після матчу, хоч і часу майже немає, тому що ми одразу виїжджаємо до Риги. Але останній матч буде вирішальний і плані формування складу.

Вас може зацікавити