Дмитро Підгурський: бракує холоднокровності в завершенні моментів

Післяматчевий коментар асистента головного тренера національної збірної команди України Дмитра Підгурського.

«Важкувато почали матч. Було багато вилучень в першому періоді, але хлопці вистояли, і вже в третьому періоді ми розпочали гру в три ланки, так як у нас отримав травму Юрій Петранговський. Хлопці добре провели останню двадцятихвилинку, єдине, що шкода – так і не змогли влучити у ворота суперника. Вітаю з перемогою команду Австрії.

До цього ми провели два дуже важкі матчі зі збірними Польщі та Угорщини. З кожною грою стає все важче діставати з себе емоції. Цього разу ми дістали їх тільки в третьому періоді. Команда Австрії була швидше за нас у перших двох періодах, за рахунок цього ми й отримували видалення. Ви бачили, що видалення були безглуздими: випадково ключка в ключку, чіплялись за обличчя… Але хлопці молодці, що вистояли, особливо, коли ми грали 3х5. Я думав, що результат буде іншим, але нічого страшного. Спасибі хлопцям за третій період і в цілому за гру. Вони билися до кінця.

Чого не вистачає, аби заробити очок? Бракує, на мій погляд, холоднокровності в завершенні моментів. У таких випадках потрібно або «закопати» шайбу туди разом з воротарем і захисниками, або якось знайти цю останню передачу і зробити кидок. Поки у нас якийсь сумбур виходить.

Щодо гри в більшості, то ми готуємося до кожного матчу в усіх компонентах. Переглядаємо гру суперника. Приділяємо увагу моментам 5х4, 4х5. Постійно з Олександром Савицьким говоримо, що треба більше кидати. Але варто відзначити і суперників, які теж не сильно нам дають розгулятися в цьому плані, варто віддати їм належне. Як я вже говорив, коли ми доводимо шайбу до воріт, нам потрібна агресія.

Проти нас не грав капітан австрійців – Раффль. Ми напередодні подивилися, як він працює на п’ятаку… На жаль, у нас таких хокеїстів немає.

Шанс є завжди. Я вже сьогодні хлопцям на зборах сказав, що залишилося два матчі, в яких потрібно виходити і вмирати на льоду. Тому я думаю, що команда віддасть всі сили в цих двох матчах. Ми намагаємося налаштовувати хлопців тільки на перемогу. На жаль, після трьох матчів у нас результат тільки негативний, але будемо виходити і все залишати на льоду».


Вас може зацікавити