Дисциплінарний комітет постановив застосування до гравця команди «Кременчук» Андрія Денискіна максимально суворе покарання згідно зі статтею 48 Дисциплінарного кодексу (правил) – дискваліфікацію на 3+10 матчі

Дисциплінарним комітетом ФХУ прийняті рішення щодо застосування обов’язкових та (або) додаткових дисциплінарних покарань до гравця команди «Кременчук» Денискіна Андрія. Дисциплінарний Комітет вирішив застосувати до гравця обов’язкову дискваліфікацію на 3 (три) матчі та додаткову дискваліфікацію на 10 (десять) матчів. Зазначені дисциплінарні санкції вступають в силу з 28 вересня 2021 року.

Під час матчу No 13 чемпіонату України з хокею, що відбувся 26 вересня 2021 року у місті Кременчуці між хокейними командами «Кременчук» (м. Кременчук) та «Донбас» (м. Донецьк), за порушення правила 75 Офіційної книги правил з хокею з шайбою – «Неспортивна поведінка», а саме – використання расових образ, глузувань шляхом демонстрації неспортивного жесту расистського характеру, гравець команди «Кременчук» Денискін Андрій був покараний дисциплінарним до кінця гри штрафом відповідно до підпункту 2 пункту 75.5 Правила 75 Офіційної книги правил з хокею з шайбою.

На 35:01 матчу, між гравцем команди «Кременчук» Денискіним Андрієм та гравцем команди «Донбас» Буценком Нікітою (ігровий No 14) виник конфлікт, за який гравці були покарані подвійним малим штрафом за грубість. У безпосередній близькості до місця конфлікту між гравцями знаходився гравець команди «Донбас» – Джейлен Смерек, який висловлювався у бік гравців. Завдяки активному втручанню суддів з метою припинення сутички між гравцями, гравців Денискіна Андрія та Буценка Нікіту було розведено в різні боки ігрового поля, під час чого Денискін Андрій продемонстрував неспортивний жест, які містить елементи, які можуть бути розцінені як дискримінаційні за расовою ознакою.

У письмових поясненнях гравця Денискіна Андрія зазначається, що такий жест був продемонстрований ним під впливом емоційної напруги за наслідком конфліктної ситуації, у відповідь на словесні провокації з боку гравця команди «Донбас» – Джейлена Смерека. Гравцем Денискіним Андрієм зазначається про визнання своєї вини за демонстрацію неспортивного жесту, та неприпустимість подібної поведінки для спортсмена.

У поясненнях хокейного клубу «Кременчук» зазначається про неприпустимість та засудження поведінки гравця Денискіна Андрія під час матчу No 13 чемпіонату, проведення роз’яснювальних бесід з гравцем та застосування до гравця дисциплінарних санкцій з боку керівництва хокейного клубу.

Відповідно до пункту 27 частини 1 статті 48 Дисциплінарного кодексу (правил) Федерації, за використання гравцем виразів, жестів, що стосуються расової дискримінації, передбачена відповідальність у вигляді обов’язкової дискваліфікації на 3 (три) матчі, та додаткової відповідальності від 3 (трьох) до 10 (десяти) матчів. На підставі досліджених матеріалів, керуючись статтею 48 розділу 4 Дисциплінарного кодексу (правил), Дисциплінарний Комітет вирішив застосувати до гравця команди «Кременчук» Денискіна Андрія обов’язкову дискваліфікацію на 3 (три) матчі та додаткову дискваліфікацію на 10 (десять) матчів.

Будь-які прояви дискримінації за ознаками раси, національності, кольору шкіри, віросповідання та за іншими ознаками, в тому числі під час проведення офіційних спортивних змагань з хокею з шайбою з боку гравців, офіційних осіб команд, інших суб’єктів хокею є неприпустимими та такими, що порушують загальноприйняті принципи людської поваги та моралі, фундаментальні спортивні принципи хокею з шайбою як виду спорту, статут та регламентні документи Федерації.      


Вас може зацікавити