Делегація Міжнародної федерації хокею відвідала Київ з робочим візитом

Наприкінці тижня Київ відвідала делегація Міжнародної федерації хокею та її комерційного партнера компанії Infront на чолі із спортивним координатором IIHF Пітом Хіром.  Окрім пана Хіра до складу делегації увійшли фахівці з маркетингу, телебачення та зв’язків із громадськістю.

Метою триденного візиту було ознайомлення представників Міжнародної федерації із інфраструктурою міста, а також обговорити ряд важливих питань діяльності організаторів по підготовці до проведення чемпіонату світу з хокею.

Перевірка інфраструктури включала в себе детальне ознайомлення із головною ареною проведення змагання – київським Палацом спорту. Ця процедура була розділена на два етапи. Спочатку фахівці із телебачення визначали місце розташування автомобіля пересувної телевізійної станції, позиції для центральної та інших камер, коментаторські місця. Також  

«Перед поїздкою до України ми консультувалися із колегами, які здійснювали телевізійну зйомку матчів чемпіонату світу 2011 року. При підготовці до чемпіонату ми будемо враховувати й попередній досвід. Загалом же ми отримали відповіді на свої запитання», – поділився своїми враженнями представник бригади, що буде здійснювати телевізійну зйомку матчів чемпіонату, Джованні Лоріні.

В той же час представники компанії Infront розглядали різні місця для організації мікст-зони, а також визначали параметри роботи прес-центру. Загалом перша частина ознайомлення із головною ареною чемпіонату зайняла близько п’яти годин. Паралельно з оглядинами арени представники компанії Infront та організаційного комітету Федерації обговорювали питання реалізації комерційних прав кожної зі сторін, адже даний чемпіонат входить до переліку змагань IIHF, де комерційні та маркетингові повноваження організатора, відповідно до контракту організатора та регламентних норм, є дуже обмеженими.

В рамках візиту Піт Хір відвідав Міністерство молоді та спорту України. Представник Міжнародної федерації взяв участь у робочій зустрічі, присвяченій проведенню чемпіонату світу. Міністерство представляли заступник Міністра Микола Даневич та керівник департаменту олімпійського спорту Ярослав Вірастюк. Федерація хокею України була представлена президентом Анатолієм Брезвіним, віце-президентом, головою оргкомітету Федерації з питань проведення чемпіонату світу Георгієм Зубком та виконавчим директором Сергієм Ковалем.

У своєму вітальному слові Микола Даневич високо оцінив роль Федерації хокею України в отриманні нашою державою права на проведення чемпіонату світу. «По-перше, я вдячний Федерації хокею України і її президенту Анатолію Брезвін за його кропітку роботу по здобуттю права на проведення чемпіонату. Була дуже жорстка боротьба за це змагання і завдяки Федерації ми вийшли в ній переможцями. Я також вдячний Міжнародній федерації хокею за довіру до нашої країни та підтримку нашого бажання провести чемпіонат світу 2017 року у місті Києві», – заявив Микола Даневич.

Також заступник Міністра запевнив пана Хіра, що державний орган спільно з Федерацією зроблять усе належне, щоб провести чемпіонат світу на високому рівні. При цьому важливим фактором підготовки до змагання Микола Володимирович назвав контроль за підготовкою з боку Кабінету Міністрів України: «Важливо, що проведення чемпіонату знаходиться під контролем українського Уряду. Нам також допомагає і столична влада. Безперечно, Міжнародній федерації хокею відомо, що у Києві спортивний мер Віталій Кличко. Тому в питаннях проведення спортивних заходів у нас повне взаєморозуміння».

Президент Федерації хокею України Анатолій Брезвін зауважив, що проведення чемпіонату не обмежується лише суто спортивною складовою.

«Відразу після нашої перемоги на чемпіонаті світу у Хорватії ми зустрічалися з керівництвом Міністерства молоді та спорту та обговорили питання подачі заявки на проведення чемпіонату світу. І ось тепер ми досягли мети. Наше бажання не тільки в тому, щоб провести вагомий спортивний захід, а й зробити велике свято хокею в Україні, залучити до цього прекрасно виду спорту якомога більшу кількість людей», – заявив Анатолій Брезвін.

Погодився з Анатолієм Брезвіним і голова оргкомітету Федерації з проведення чемпіонату світу Георгій Зубко. «Наша робота буде спрямована в першу чергу на вболівальників – людей, які люблять хокей, які цікавляться хокеєм та які полюблять хокей завдяки цьому чемпіонату».

Після зустрічі в Міністерстві пан Хір вирушив на оглядини Палацу спорту. Після швидкого огляду, приміщень та зон, що будуть використовуватись офіційним транслятором матчів, представник Міжнародної федерації зосередив свою увагу на спортивних питаннях. Піт Хір уважно вивчив кожну із шести роздягалень для команд, зробив заміри та контрольні фотознімки кімнат медичної допомоги та антидопінгового центру, ознайомився із кімнатами, які під час чемпіонату будуть використані у якості офісів IIHF, компанії Infront та місцевого організаційного комітету. Також під пильною увагою функціонера були питання допуску на арену та уникнення потрапляння вболівальників до зони команд. наприкінці оглядин спортивної споруди пан Хір висловив своє бачення розташування місць для команд, офіційних осіб та преси.

В останній день свого візиту делегація Міжнародної федерації разом із представниками оргкомітету зробила тур по готелях, які планується задіяти під час чемпіонату. Готельна інфраструктура справила на гостей позитивне враження, що було відзначено під час заключної наради.

«Ми розраховуємо на високу якість проведення турніру. Впевненість у це вселяє не лише плідна взаємодія держави та спортивної федерації, а й успішний досвід проведення подібних змагань в Україні в попередні 5-6 років», – заявив Піт Хір.

IIHF та Федерація виробили план дій на найближчий час та окреслили коло питань, які мають бути реалізовані ще до кінця цього календарного року.


Вас може зацікавити