Данило Шульга: «У Палаці спорту грав єдиний раз. Мені тоді було років 10-11»

Сьогодні, 7 лютого, кадетська збірна України, складена з юнаків, не старших 14-ти років, зібралася на перший у своїй історії збір. Команда, керівництво в якій Федерація хокею України довірила Андрієві Савченку, готується поряд із юнацькою і національною збірними в київському Палаці спорту. Нападник Данило Шульга з київського «Сокола», який двічі був чемпіоном України серед юнаків 2006 року народження, поділився з прес-службою ФХУ враженнями від перших годин спільної роботи в команді.

– Для мене це подія, адже раніше в збірну мене не викликали, – каже Данило. – З хлопцями, щоправда, знайомитися не треба, адже в команді зібрані більшість гравців «Сокола» 2006 року народження на чолі з тренером Андрієм Савченком. Представників інших команд теж знаю, бо ми регулярно перетинаємося під час матчів чемпіонату України. Перші враження від перебування в команді чудові. Хоча налаштовуюся найперше на рутинну роботу. Виклик у збірну нічого не означає. Тепер треба доводити, що заслужив місце в команді і щоб отримати виклик наступного разу. Сьогодні тренерський штаб викликав одних хлопців, а завтра захоче переглянути інших. До офіційних матчів у команді залишаться лише найкращі. Матчів на цьому зборі не буде, проявляти себе треба лише в тренувальному режимі. Сподіваюся, наступний збір буде з матчами.

– На відсутність ігрової практики ви зараз не жалієтеся, адже «Сокіл» зараз виступає на два фронти.

– Так. У чемпіонаті України лідируємо, але, звісно, особливо налаштовуємося на чемпіонат Білорусі. Торік ми були там п’ятими, а цьогоріч хочемо стати призерами. Зараз ми вже адаптувалися до цих суперників і протистоїмо на рівних навіть лідерам. Минулого року було гірше.

– На цьому зборі не буде вашого звичного партнера трійкою нападників у «Соколі» Данила Берези.

– Так, шкода, що Дані не буде. У нас у «Соколі» трійка – 3D: Данило Береза – Данило Шульга – Данило Скороход. Проте Береза розтягнув пах і наразі випав з обойми. Сподіваюся, ми знову заграємо в звичному поєднанні в найближчих матчах за «Сокіл». А поки тренер поставив до нас зі Скороходом іншого гравця «Сокола» Гавриїла Сімчука. З Гавром у нас теж хороше порозуміння.

– У Палаці спорту раніше доводилося грати чи тренуватися?

– Не грав ніколи. А тренувався одного разу і дуже давно. Мені тоді було років 10-11, не більше. Проводили тоді у складі «Києва» якийсь товариський матч.

– А хокеєм зі скількох років займаєтеся?

– З семи. Тренуватися почав на ковзанці Шалетт, у «Крижинці». Потім трохи повиступав за «Ковалівських Кабанів» 2005 року народження, а звідти мене покликали в «Сокіл-2005». У команді Андрія Савченка опинився після того, як взимку минулого року поїхав з командою 2006 року на матчі чемпіонату Білорусі. Надалі тренувався вже з цією командою. Звісно, хочеться досягти в хокеї чогось вагомого. Особливо захоплює гра нападника «Вашинґтон Кепіталз» Олександра Овечкіна. Імпонує, як він забиває зі свого «офісу». Зрештою, в НХЛ є багато хлопців, на яких варто рівнятися.

Іван Вербицький, прес-аташе ФХУ


Вас може зацікавити