Данило Царковський і Олександр Заруба виступатимуть у Балтійській лізі

Двоє українських хокеїстів – 17-річний оборонець Олександр Заруба і 18-річний нападник Данило Царковський – продовжать кар’єру в литовській «Енергії» з Електреная, яка виступає в балтійській Optibet hokeja liga.

Заруба – вихованець харківської хокейної школи ХТЗ.

Царковський – киянин, вихованець школи «Сокола». 14-річним він виїхав у Естонію і впродовж двох років тренувався і виступав у системі клубу «Пантер». В 2019-му Данило нетривалий час виступав за юніорську команду латвійської «Лієпаї», а потім переїхав у Фінляндію і за рік встиг повиступати за команди всіх вікових категорій клубу ГАКІ – від U17, до дорослого колективу, який виступає в другому дивізіоні національного чемпіонату (27 матчів, 8 голів + 8 передач). Восени 2020-го Царковський знову повернувся в естонський Таллінн і продовжив виступи за «Пантер», тільки тепер уже за команду елітного дивізіону. За два сезони він провів 33 матчі, закинув 8 шайб і віддав 14 передач.

Торік у грудні Данило виступав за молодіжну збірну України на чемпіонаті світу в дивізіоні 1В – 5 матчів, 1 гол + 1 передача.

14 вересня Царковський і Заруба уже дебютували за «Енергію» в матчі ОХЛ проти «Моґо» (0:2).

Зауважимо, що раніше контракти з «Енергією» уклали інші українці: воротар Максим Дуве, оборонець Сергій Логач, нападники Ярослав Панченко, Климентій Лисак, Назар Ружніков і Артем Редько.


Вас може зацікавити