ЧС U18. Україна долає Угорщину в матчі з нервовою кінцівкою

Збірна України здобула непросту перемогу над Угорщиною в матчі четвертого туру чемпіонату світу в дивізіоні 1А і перед заключним туром продовжує претендувати на вихід в еліту.

Угорщина U18 – Україна U18 – 4:7 (0:1, 1:4, 3:2)

Шайби: 0:1 – Денисенко, 05:00. 0:2 – Шибінський (Виставкін, М. Бондарєв, – більш.), 21:44. 0:3 – Боднар (Чепіль, Косарєв), 22:56. 0:4 – Кураєв (Косарєв, Гапоненко, – більш.), 25:59. 0:5 – Г. Сімчук (М. Бондарєв), 29:08. 1:5 – Ласкави (А. Шмідт, Лобенвайн, – більш.), 35:59. 1:6 – Євтєхов (Гапоненко, Стасюк), 47:10. 2:6 – Ласкави (Вен, – 4х4), 50:07. 3:6 – А. Шмідт (Вен, Ласкави, – більш.), 53:28. 4:6 – Лобенвайн (Ласкави), 55:35. 4:7 – Євстєхов (п.в.), 59:04

Угорщина: Пастор (О. Кірай, 22:56); Прем – Вен, Барна – Антонієвіч – Ласкави (А); Франьо (К) – Доме Сонґот, Лобенвайн (А) – А. Шмідт – Местер; А. Балоґ – Ленчеш, Д. Шварц – Доман Сонґот – К. Фегер; Лочі – Алмаш – Андраш Надь; Домінік Надь, М. Майєр. Тренер – Бенче Сваншнек

Україна: Левшин (Батіг, 57:00; Левшин, 59:04); Трущенко – Косарєв, Шибинський – Г. Сімчук (А) – Р. Койда; Росстальний – М. Бондарєв, Гапоненко – Євтєхов (К) – Шульга; Стасюк – Боднар (К), Виставкін – Кураєв – Мосюк; Денисенко – Чепіль – Куликов; Щербак. Тренер – Олександр Бобкін

Судді: Фолькстранд, Єфремов – Коллесен, Козьол

Кидки: 55 (14 + 11 + 30) – 29 (6 + 13 + 10)
Штраф: 10 (2 + 6 + 2) – 11/20 (4 + 2 + 5/20)

18 квітня. Фредеріксгавн (Данія). Iscenter Nord. 115 глядачів

Напередодні цього матчу виникало побоювання, що наша команда не встигне відновитися найперше емоційно після програного вчора ввечері в овертаймі матчу команді Німеччини. Але побоювання не виправдалися. Наші хокеїсти проявили себе професіоналами. Не дивлячись на вчорашню невдачу, українські хокеїсти діяли мотивовано й азартно. Не вплинула на надійність оборонних редутів і втрата через дискваліфікацію оборонця Савелія Сухицького, якого в другій парі оборонців замінив Герман Росстальний. І якби не втрата концентрації в кінцівці, то могла б бути переконлива перемога.

Старт зустрічі був непростим. У першому періоду угорці діяли з позиції сили, про що свідчить зокрема їх перевага за кількістю нанесених у стулку воріт кидків (14:6). Однак Олександр Левшин знову проявив себе лідером команди, опорою, яка створює підґрунтя для позитивного результату. Сашко не пропустив, а швидкий гол Данила Денисенка, який сміливо пішов на п’ятак і проштовхнув шайбу у ворота, впевненість у власних силах зміцнював.

На старті другого періоду Левшин врятував команду ще раз. А після того українці вдало розіграли більшість і зміцнили перевагу. То Ілля Шибинський з лівого кола для вкидання добив у ворота шайбу після дальнього кидка Микити Бондарєва. Майже ідентично трохи згодом ще одну більшість реалізував Данило Кураєв. Ця шайба виявилася четвертою, а між двома реалізаціями чисельної переваги був гол Микити Боднара в рівних складах. Довершив ударну дев’ятихвилинку майстерним кидком з гострого кута Гавриїл Сімчук. Українці повели 5:0 і, здавалося, вирішили долю зустрічі.

Після п’ятої шайби градус напруги в зустрічі поступово вщухав. Українці розуміли, що не розгублять переваги, угорці ж не надто вірили в можливість відігратися. Навіть відігравши одну шайбу. Тим паче, на 48-й хвилині Олексій Євтєхов знову поновив статус-кво. Однак лихо прийшло майже нізвідки. В середині третього періоду за удар суперника коліном великий штраф і вилучення до кінця гри отримав Герман Росстальний. З цієї миті хід гри змінився докорінно. Першу шайбу угорці закинули ще в форматі 4х4. А надалі наша команда якось зовсім розсипалася. Угорці зняли воротаря і закинули третю шайбу, а потім уже в рівних складах теж без воротаря скоротали відставання до 4:6. Надодачу ще й Олександр Левшин через проблеми з амуніцією змушений був залишити майданчик на певний час. Вперше на цьому чемпіонаті на льоду – і ще й у найвідповідальнішу мить – з’явився Роман Батіг. І не підвів команду, провівши нехай і короткий, але насичений подіями час безпомилково.

Врешті, остаточно розрядила ситуацію шайба Євтєхова в порожні ворота – 4:7.

Тож тепер в активі збірної України 10 очок, що ґарантує мінімум третє місце. Але ми віримо в більше. Починаючи з 17:30 вболіваємо за японців у матчі з німцями в іншому поєдинку четвертого туру. А в суботу, 20 квітня, зіграємо заключний матч цього чемпіонату проти австрійців, котрі наразі мають п’ять очок і сьогодні в заключному матчі дня протистоятимуть данцям.

Вас може зацікавити