Чоловіча збірна України розпочне свій шлях до Олімпіали-2022 у Казахстані

У п’ятницю 24 травня щорічний Конгрес IIHF 2019 визначив кваліфікаційні умови участі у чоловічому хокейному турнірі на зимових олімпійських іграх 2022 року в Пекіні.

Так само, як і у 2018 році, 8 перших чоловічих команд у світовому рейтингу IIHF 2019 (Канада, Росія, Швеція, Фінляндія, Чехія, США, Німеччина та Швейцарія) та команда Китаю, як господар, будуть кваліфіковані автоматично.

У 2022 році турнір пройде за тому ж форматі, що і раніше, а саме: всього участь візьмуть 12 команд, які будуть розподілені на 3 групи по чотири команди. Місця команд у групах будуть визначені згідно світового рейтингу серед чоловіків IIHF 2020.

Команди, які будуть брати участь у кваліфікації до жіночого олімпійського турніру з хокею 2022 року будуть визначені на основі світового рейтингу серед жінок IIHF 2020, який буде сформований за результатами чемпіонату світу серед жінок IIHF 2020, що відбудеться у Канаді.

Всього 46 країн виявили бажання брати участь у кваліфікації серед чоловічих команд до олімпіади 2022 року. Це означає, що 37 країн будуть вести боротьбу за три вільних місця, що залишилися для участі в олімпійському чоловічому турнірі з хокею 2022 року.

Олімпійська кваліфікація 2022 буде складатися з чотирьох етапів та розпочнеться у листопаді 2019 року турнірами у Люксембурзі та Гонконзі. Переможці кожної з груп кваліфікаційних змагань приймуть участь у наступних раундах. Останній четвертий фінальний етап кваліфікації пройде з 27 по 30 серпня 2020 року. При цьому передбачена можливість того, що гравці північноамериканської НХЛ також будуть допущені до змагань за свої національні збірні.

Господарі всіх 11 кваліфікаційних турнірів будуть визначені згідно світового рейтингу серед чоловічих команд IIHF 2019 (команда вища за рейтингом має першочергове право приймати у себе турнір).

Фінальна кваліфікація відбудеться у країні, яка займає місце з 9 по 11 в світовому рейтингу.

Словаччина  прийматиме групу D (арена визначиться пізніше), у яку входитимуть Білорусь, Австрія та кращий за рейтингом переможець кваліфікації.

Латвія прийматиме групу Е, де участь візьмуть Франція, Італія та кращий за рейтингом переможець етапу кваліфікації на арені Рига (побудована до чемпіонату світу IIHF 2006 року, де також пройде чемпіонат світу IIHF 2021 року).

У групі F змагатимуться Норвегія, Данія, Корея та кращий за рейтингом переможець кваліфікації. Норвезьке місто-господар буде визначено пізніше.

Третій раунд кваліфікації відбудеться у лютому 2020 року у Ясенице (Словенія), Ноттінгемі (Велика Британія) та Нур-Султані (Казахстан).

Для чоловічої збірної України шлях до Олімпіади-2022 розпочнеться турніром у казахстанському Нурсултані, який відбудеться з 6 по 9 лютого 2020 року.

Суперниками нашої команди будуть збірні Казахстану та Польщі. Четверта команда у нашій групі стане відома пізніше.

В наступний етап олімпійського відбору вийде тільки краща з чотирьох збірних команд.


Вас може зацікавити