Чолач: “Це зовсім інший хокей. Інший рівень. Я звикав»

Захисник Артур Чолач став першим українцем за 14 років, якого обрали на драфті НХЛ. Про перші кроки Артура у хокейному клубі НХЛ «Вегас Голден Найтс» читайте в інтерв’ю з пресслужбою Федерації хокею України.

Артуре, що ти відчув, коли вперше побачив майку «Вегаса» зі своїм прізвищем?

— Думаю, кожен хокеїст мріє потрапити в НХЛ, відчути на собі всі процеси. Коли мені випав такий шанс, мене охопив абсолютний шок. І це насправді те круте відчуття, коли мрії збуваються. Зрозумів, що працював не просто так і недарма присвятив все дитинство хокею.

Зараз ти перебуваєш у таборі новачків. Які твої враження?

— У табір новачків приїжджають хлопці, які були задрафтовані клубом, хлопці, які грають в Американській хокейній лізі, та хлопці, що були запрошені як вільні агенти до табору. Перші два дні у нас були тренування, знайомство з командою та організацією. Далі на нас чекав турнір в Аризоні. Всього було шість команд, ми грали з трьома.


Ти зіграв вже три матчі за «Вегас», які враження? Як вважаєш, ти зміг проявити себе на всі 100%?

— Я не був готовим до першого матчу. Це зовсім інший хокей. Інший рівень. Я звикав. У першому матчі проти «Аризона Койотс» ми програли 2:5. Другий ми грали із «Сан-Хосе Шаркс», де також програли 2:5. Було багато вилучень. І третій ми грали проти «Лос-Анджелес Кінгз». Перед матчем тренер сказав, що хоче побачити, як наша команда може зібратися і показати достойну гру після двох поразок підряд. Ми виграли 3:2.

Як проходив ваш день у таборі?

— День був розписаний, як і у НХЛ-лівців. Ми відчули на собі, як вони живуть, як проводять ігровий день. Розклад дня стандартний — тренування, їжа, сон. Перед матчем тренер дає настанови на гру, тактику.

Яка атмосфера у «Вегасі»?

— В організації працює дуже багато людей. Усім байдуже, задрафтований ти в першому раунді чи в сьомому. Всі ставляться до кожного однаково. І роблять все для того, щоб кожен розкрив свій потенціал на повну і чим найшвидше почав грати в основній команді.


Вас може зацікавити