Чолач: «Не був упевнений на 100%, що мене вибере “Вегас”»

Захисник Артур Чолач став першим українцем із 2007 року, якого обрали на драфті НХЛ. Про потрапляння у сферу «Вегас Голден Найтс», перші кроки в хокеї та подальші плани щодо кар’єрі – гравець розповів у інтерв’ю з пресслужбою ХК «Галицькі Леви».

– Розкажи про свої перші кроки в хокеї? Як ти потрапив у цей вид спорту?

– З самого початку я хотів спробувати себе у футболі, але нічого не вийшло. Тоді батьки запропонували піти на хокей. Через кілька місяців я зрозумів, що це моє.

– Який досвід тобі дала перша хокейна школа і перший тренер?

– Я дуже вдячний своєму першому тренеру Чіканцеву Михайлу Валерійовичу і президенту клубу Романюку Миколі Степановичу за те, що знайшли бажання і сили займатися клубом «Галицькі Леви». Вони допомагали в моїх перших кроках і прищепили любов до хокею. Без них точно нічого б не вийшло.

– Що можеш розповісти про свій перехід у дорослий хокей?

– Перехід вийшов досить хорошим. За короткий період зміг переключитися і мінімізувати дитячі помилки.

– Учора (25 липня – прим.) відбувся драфт НХЛ, у якому тебе вибрала команда «Вегас». Розкажи, як проходить процедура драфту? Чи знав ти, що тебе оберуть? 

– Команди стежать за гравцями, якими зацікавилися впродовж сезону. Спілкуються на різні теми і знайомляться ближче. Я знав, що потрапив у сферу інтересів «Вегаса», але впевненим в тому, що мене на 100% виберуть, я не був. 

– Які твої подальші кроки і мета?

– Зараз активно готуюся до сезону. Мета – провести хороший щодо прогресу рік.

Джерело: ХК «Галицькі Леви»


Вас може зацікавити