Члени Ради IIHF сприятимуть розвитку жіночого хокею в Україні

Члени Ради Міжнародної федерації хокею (IIHF) Марта Завадзька та Сюзанна Колбенхейер виступили на підтримку розвитку українського жіночого хокею.

Фахівчині з Міжнародної федерації хокею висловили бажання приїхати до України, аби поділитись своїм досвідом і підняти жіночий хокей у нашій державі на якісно-новий рівень. Зокрема, представниць IIHF уже було запрошено на серпневі заходи від Федерації хокею України, які будуть присвячені виключно дівчатам-хокеїсткам. 

Зазначимо, що пані Завадзька і Колбенхейер очолюють Жіночий комітет IIHF. 

При цьому пані Завадзька стояла біля витоків жіночого хокею в Польщі, а зараз обіймає посаду віцепрезидентки Ради Федерації хокею Польщі та займається питанням розвитку жіночого хокею у Польщі. 

Ба більше, польська спеціалістка була менеджером жіночої збірної U18, а також національної жіночої команди. Так, Марта Завадзька сприяла високим результатам жіночої збірної на міжнародній арені, яка сьогодні навіть випереджає в рейтингу IIHF чоловічу юніорську команду Польщі.

Також Завадзька має досвід суддівства хокейних ігор і брала активну участь у розробці нової збірки правил із хокею з шайбою, що була представлена цього червня на Щорічному конгресі IIHF. Разом із пані Завадзькою над Книгою правил працювали віцепрезидент IIHF Боб Ніколсон, віцепрезидент IIHF Томас Ву, член Ради IIHF Сергій Гончаров та інші спеціалісти. 

Пані Колбенхейер, своєю чергою, була першою жінкою-хокеїсткою в історії Угорщини, розпочавши кар’єру у 1990 році. Вона провела 55 ігор за свою національну команду, після чого обійняла посаду генеральної менеджерки жіночої збірної Угорщини та працювала членом Дисциплінарного комітету Угорської Федерації хокею.


Вас може зацікавити