Чим зараз займається відомий хокеїст?

4 вересня відбулося урочисте відкриття трьох символічних знаків українських спортсменів на «Площі зірок» біля ТРЦ «Gulliver». Одним з них, як було повідомлено раніше, став найрезультативніший український хокеїст в історії НХЛ, дворазовий учасник Матчів усіх зірок НХЛ та чемпіона світу 1990 року – Дмитро  Христич!

На сторінках у наших соціальних мережах ви просили дізнатися чим зараз займається відомий хокеїст, і нам це вдалося. Дмитро розповів чи ходить у кіно, які книги полюбляє читати та як познайомився з теперішнім тренером національної збірної з футболу Андрієм Шевченком.

 – Які ваші емоції після нагородження?

– Було дуже несподівано. Я зараз не живу в Києві, тому навіть не підозрював про існування «Площі Зірок». Мені дуже приємно, що мою роботу, мою хокейну кар’єру оцінили на такому високому рівні.

Як проходять будні відомого українського хокеїста?

– Близько трьох років я живу у Кременчуці та працюю у міській дитячо-юнацькій спортивній школі. Ми виховуємо собі зміну.

У кіно часто ходите? Яке кіно полюбляєте?

– Кіно?! (здивовано).. Колись ходили з дітьми, але не я був ініціатором відвідування. Навіть і не пригадаю, що то був за фільм. Але якщо загалом, то в кіно з кимось за компанію сходити можу.

На фото: Дмитро з дружиною.

А читати любите? Яка ваша улюблена книга?

– Занадто багато інтернету в нашому житті. Поки всі новини переглянеш, вже й часу не залишається на читання.

А тренажерну залу відвідуєте? Як підтримуєте себе в формі?

– Ні, в залі не тренуюсь. Але на льоду я кожного дня, адже я тренер. Ще й з аматорами збираємось тричі на тиждень.

Який він ваш ідеальний вихідний?

– Оскільки я працюю в школі, то на вихідних у нас постійно матчі. Тому спочатку подивлюсь дитячу гру на арені, може й не одну, потім ще по телевізору можу переглянути. Звісно, інколи хочеться відпочити від хокею, але це дуже рідко вдається. Тому без хокею свій ідеальний вихідний не уявляю.

Поруч з вашою відкрили зірки ще двох відомих спортсменів: Ірини Дерюгіної та Андрія Шевченка. Якщо з художньою гімнастикою все зрозуміло, то як часто ви дивитеся футбол? Чи маєте улюблену команду, футболіста?

– Ні, за футболом майже не слідкую, але Андрія, звісно ж, знаю. Ми познайомилися на полі для гольфу. Окремих гравців чи команд-фаворитів у мене немає. Я знаю про футбол небагато.

Декілька слів маленьким хокеїстам перед початком нового сезону.

– Любіть хокей, насолоджуйтеся хокеєм, працюйте в хокеї!

Зірку, яку було відкрито на честь Дмитра, ви можете побачити у будь-який день. Вона знаходиться біля центрального входу до ТРЦ «Gulliver» зі сторони Палацу спорту.


Вас може зацікавити