Чемпіонат України серед жінок вже близько

Старт чемпіонату України серед жінок вже цієї п’ятниці!

Федерація хокею України вже вчетверте поспіль проведе чемпіонат України з хокею з шайбою серед жінок  у сезоні 2019-2020 років.

Учасницями чемпіонату цього року стали три команди: ХК «Королеви Дніпра», харківські «Пантери» та київська ХК «Україночка».

Змагання проводитимуться за туровою системою. Усього за чемпіонат дівчата зіграють шість турів по три гри у кожному. Цього року гравчині не гратимуть у плей-оффі, тому імена чемпіонок ми дізнаємось 17 травня за підсумками регулярного чемпіонату. Формула змагань розроблена таким чином, щоб конкуренція у чемпіонаті тривала від першого і до останнього туру.

Кожна команда може мати у своєму складі не більше чотирьох іноземних гравців. За попередніми заявками в чемпіонаті виступатимуть представниці Канади, США, Білорусі та Росії.

«Вже вчетверте в Україні відбудуться змагання під назвою чемпіонат України з хокею з шайбою серед жінок. Нещодавно для нас це було новим і незвичайним експериментом, але вже зараз ми можемо говорити про ріст рівня команд та індивідуальних показників гравчинь. Професіональна складова чемпіонату також зросла.

Нинішнього сезону, як і попереднього, участь у чемпіонаті братимуть участь три хокейні команди. Це саме ті команди, які вже раніше вже здобували чемпіонські титули. Тому якась з команд восени стане дворазовим чемпіоном.

Також не забуваємо про те, що наша жіноча збірна команда Україна буде дебютувати на чемпіонаті світу в Ісландії. Зрозуміло, що більшість кандидаток до складу команди виступають у національному чемпіонаті, тому для них це головний плацдарм підготовки до чемпіонату світу. Сподіваюся, що тренери і гравчині усвідомлюють ту відповідальність, яку на них покладено. І до головного старту сезону вони підготуються і підійдуть у найкращій формі», – прокоментував старт змагань президент Федерації Анатолій Брезвін.  

Вже цієї п’ятниці о 18:15  на київській арені по вул. Міста Шалетт, 6 розпочнеться стартовий матч першого туру чемпіонату. У ньому за перемогу боротимуться команди – «Україночка» та «Пантери».

О 18:00 відбудеться офіційна церемонія відкриття.

Чекаємо вас на першому матчі чемпіонату! Дівчатам необхідна ваша підтримка!


Вас може зацікавити