Чемпіонат України серед жінок розпочато!

Сьогодні, 22 листопада, розпочався четвертий сезон чемпіонату України з хокею серед жінок.

Поєдинку між столичною «Україночкою» та харківськими «Пантерами» передувала офіційна церемонія відкриття, участь у якій взяли віцепрезиденти Федерації хокею України Юлія Артем’єва та Георгій Зубко.

«Ми дочекалися старту чемпіонату. Цього року він буде ще більш цікавим та інтригуючим, адже від ігор плей-офф ми відмовилися. Відтепер кожен матч «регулярки» на вагу золота, тому бажаю кожній з дівчат побільше сил та точних кидків. Один з них може стати переможним! Крім того, боротьба однозначно буде запеклою: кожна з команд хоче стати дворазовим чемпіоном України», – прокоментувала старт нового сезону віцепрезидентка Федерації хокею України Юлія Артем’єва.

Урочисте вкидання шайби зробив віцепрезидент Федерації хокею України Георгій Зубко.

Матч між фіналістками минулого сезону розпочався дуже обережно. Команди піклувалися про надійність власних оборонних редутів. Лише зрідка великими силами переходили в атаку, тож не дивно, що у першому періоді надзвичайно небезпечних моментів для взяття воріт створено не було. Тим не менше шанси відзначитись були у Діани Ковтун, Владислави Скащук та Ольги Семенець.

У другому періоді гра продовжилась у такому ж руслі. Підопічні Артема Євсейчика та Вадима Радченка продовжили діяти з оглядом на власні ворота, не дозволяючи створювати моменти біля голкіперів – Наталії Козачук та Вікторії Ткаченко.

Першу закинуту шайбу глядачі побачили лише на 49 хвилині цієї гри. Залишившись у меншості, харків’янки зуміли провести гольову атаку на ворота суперниць: Владлена Тарасова виконала перехоплення у власній зоні та віддала точну передачу на Діану Ковтун, яка, у свою чергу, випередила Анну Забарну та вийшла на «побачення» з голкіпером «Україночки». У результаті рахунок відкрито, а капітан збірної команди України Діана Ковтун стала автором першої закинутої шайби сезону 2019-2020 років.

Дуже швидко «Україночка» зрівняла рахунок на табло. Отримавши ще одну чисельну перевагу, киянки розташувалися у зоні суперниць і провели атаку на ворота Козачук. Найрозторопнішою біля воріт Наталії виявилася Елізабет Аліпова, яка заштовхнула шайбу у сітку, зробивши рахунок нічийним.

Здавалося, що до закінчення гри жодна з команд не відзначиться і ми побачимо перший у сезоні овертайм, але за 37 секунд до фінальної сирени Інна Козуб використала передачу своєї сестри і переправила шайбу у сітку воріт, встановивши остаточний рахунок гри – 2:1. «Україночка» намагалася відігратися, але підопічні Вадима Радченка зіграли дуже надійно і в заключні секунди довели матч до перемоги.

«Україночка» – «Пантери» – 1:2 (0:0, 0:0, 1:2)

Шайби: 0:1 – Ковтун (Тарасова – менш.), 48:03. 1:1 – Е. Аліпова (Бобошко, Велен – більш.), 53:07. 1:2 – Козуб (Вансович), 59:23.

ХК «Україночка»: Ткаченко (59:51), Забарна – Кобчук. Велен – Громова. Криворучко – Романенко. Елізабет Аліпова – Семенець – Елен Аліпова. Харісон – Добровольська – Валікова. Бобошко – Слатвицька.

ХК «Пантери»: Козачук. Макаренко – Вансович. Образова – Тарасова. Ієвлєва – Слащова – Козуб. Лесь – Скащук – Ценова.

Вже сьогодні відбудеться повторний матч між командами. Початок гри о 19:15 за адресою вул. Міста Шалетт, 6.

Проведіть вихідні хокейно! Приходьте підтримати дівчат!


Вас може зацікавити