«Чемпіонат світу з хокею та «Євробачення» можна провести на одній арені»

На цьому наголосив віце-президент Федерації хокею України Георгій Зубко в ефірі радіо «Вести». При цьому за словами функціонера, який паралельно очолює організаційний комітет Федерації з питань проведення чемпіонату світу з хокею в Україні, держава та місто мають зробити усе можливе аби поєднати ці дві події світового масштабу.

«Мені не подобається, коли нас порівнюють чи взагалі зіштовхують з «Євробаченням». Ми підтримуємо проведення цього важливого культурного заходу в нашій державі, разом з усією країною вболівали за Джамалу, але давайте будемо відверті – у нас є чимало арен та майданчиків, які можуть бути використані для проведення пісенного конкурсу. І мова йде не лише про НСК «Оліймпійський». Наш Оргкомітет веде переговори з усіма зацікавленими сторонами – Міністерством молоді та спорту України, керівництвом КМДА, Національною телекомпанією України. Переговори проходять під гаслом «Не замість, а разом». Всі розуміють, що один захід не може відбутися замість іншого і шукають шляхи проведення обох подій».

Також віце-президент Федерації розповів про можливість проведення обох цих заходів на одній арені.

«Ми також розглядаємо варіант, за якого Палац спорту масштабно заздалегідь готується до «Євробачення». При цьому сама льодова арена, за нашою інформацією, не чіпається. Потім організатори «Євробачення» надають нам коридор в 12-14 днів для проведення чемпіонату світу. Що у такому випадку отримають організатори пісенного конкурсу? Чемпіонат світу стане прекрасною можливістю протестувати роботу всіх служб Палацу спорту, системи безпеки, роботу з великою кількістю вболівальників, не завадить чемпіонату і якісний звук тощо. Після цього у організаторів пісенного конкурсу залишиться ще два тижні для завершення підготовки».


Вас може зацікавити