БСФК підсилився Давидовим, а “Дніпро” — Севанькаєвим та Горечишніковим

В чемпіонаті Української хокейної ліги відбулися зміни в “ростерах” команд. Лави броварського БСФК поповнив 21-річний захисник Денис Давидов. Чемпіонат УХЛ-2021/2022 легіонер з РФ розпочинав у складі київського “Сокола”, але через травму і тривале лікування зіграв за команду Олега Шафаренка лише 4 матчі, відзначившись однією результативною передачею.

Нагадаємо, що Давидов є вихованцем школи “Кристала” з Електросталі. На кадетсько-юніорському рівні в чемпіонатах РФ Денис у 2015-2017 роках виступав за московський “Спартак”. У Молодіжній хокейній лізі РФ виступав за “Сєвєрскіх Вовків”, череповецький “Алмаз”, “Металург” з Майського і “Чайку” з Нижнього Новгорода. У 2020-му Давидов грав за збірну Сходу у складі команди Всіх зірок МХЛ. За команду Броварського спортивно-фахового коледжу новачок виступатиме на правах оренди під 4-м номером.

Підсилив свій склад і «Дніпро». До команди з Херсону долучилися 30-річний захисник Максим Горечишніков та 27-річний нападник Артем Севанькаєв. Обидва останнім часом спробували себе в неофіційному чемпіонаті, але раніше той же Севанькаєв мав досвід виступів у КХЛ. Зазначимо, що обидва новачки «щук» є вихованцями челябінського хокею.

Кар’єра Горечишнікова розпочалася у челябінському «Мєчєлі», де він грав з 2007 по 2013 роки у різних лігах РФ, в тому числі у ВХЛ. Надалі у біографії Максима були виступи за «Білих Ведмедів» у рамках МХЛ РФ і дорослий етап кар’єри за «Кубань» з Краснодару, «Спутнік» з Нижнього Тагілу, «Іжсталь» з Іжевска, «Рязань» та ангарський «Єрмак». З 2015 по 2019 роки нападник переїхав до Казахстану, де спробував свої сили в карагандинській «Сариарка», ХК «Теміртау», петропавлівському «Кулагері» і «Горняку» з Рудного. Є у профайлі Горечишнікова і виступ в УХЛ. В минулому сезоні гравець захищав кольори чемпіонського «Донбаса» (11 ігор, 6 очок).

Севанькаєв в 2011-2014 роках виступав у складі  молодіжної команди «Білі Ведмеді» у рамках МХЛ РФ, а після того перебрався в російську ВХЛ, де виступав за «Чєлмєт» з Челябінська, «Сокіл» з Красноярська, «Єрмак» з Ангарська, «Заураль’є» з Кургана та «Южний Урал» з Орська. В сезоні-2016/2017 новачок «Дніпра» дебютував в КХЛ у складі «Трактора», за який зіграв 9 матчів і закинув 2 шайби. Зазначаємо, що найрезультативніший сезон на дорослому рівні у Севанькаєва трапився два роки тому в чемпіонаті Казахстану, де нападник здобув 37 (17+20) очок в 50 іграх за “Іртиш” з Павлодара. За «Дніпро» новачок виступатиме під 19-м номером.


Вас може зацікавити