Брати Бабичі: «Бажаємо усім українцям у цей страшний час стійкості й незламності»

Великі друзі українського хокею, канадські хокеїсти українського походження Дейв і Вейн Бабичі висловилися на підтримку України в її боротьбі з російським агресором. Мотиваційні слова брати, які проживають у Вінніпезі, передали через тренера національної збірної України Костянтина Сімчука: 

– Наші серця зараз із вами. З великою тривогою зараз спостерігаємо за подіями в Україні. Ми вражені героїзмом воїнів, які дають гідну відсіч ворогові. Бажаємо усім українцям у цей страшний час стійкості й незламності. Ми завжди будемо з вами. Знаємо, що ви вистоїте і найближчим часом ми разом зустрінемося на хокеї! 

Вейн Бабич, якому зараз 62, з 1978-го по 1987-й роки виступав за «Сент-Луїс Блюз», «Піттсбурґ Пінґвінґс», «Квебек Нордікс» і «Гартфорд Вейлерз». 

На три роки молодший Дейв Бабич затримався на льоду довше. Тільки в НХЛ він провів майже 20 років: з 1980-го по 1999-й грав за «Вінніпеґ Джетс», «Гартфорд Вейлерс», «Ванкувер Канакс», «Філадельфія Флаєрс», «Лос-Анджелес Кінґс», був срібним призером чемпіонату світу-1989 у складі збірної Канади. 

Брати Бабичі народилися в Едмонтоні, штат Альберта. Їх дід Ілько з’явився на світ у Бродівському районі на Львівщині.


Вас може зацікавити