Брагінська перемога України!

Юніорська збірна команда України розпочала свої виступи на міжнародному турнірі Чотирьох націй у Будапершті. Першим суперником команди Андрія Савченка стали господарі змагання (червона команда).

Україна – Слован – 4:3 ОТ (0:3; 0:0; 3:0; 1:0)

29 грудня 2014 року, 13:30. Арена УТЕ (м. Будапешт)

Україна: Хмель (до 15:46), Краснопольський (крім 57:48 – 58:18). Мережко – Григорcєв, Поцілуєнко – Александров, Шпак – Зельдіч, Друбецкой – Одноворченко. Геворкян – Мазур – Ворона, Нігматуллін – Свищев – Алексанян-Петрович, Крючонкін – Щербаков – Генералов, Матвієнко – Ступак – Люльук.

Голи: 0:1. Пешман (Віттек, 5:11 – більш.), 0:2. Шевчик (Іванішко, 14:19 – більш.), 0:3. Трнавскі (15:46), 1:3. Алексанян-Петрович (Нігматуллін, 48:33 – більш.), 2:3. Генералов (50:49), 3:3. Ворона (Мережко, Мазур, 58:18 – більш.), 4:3. Мережко (Нігматуллін, 62:11).

Штраф: 16 – 16

У порівнянні з попереднім поєдинком тренерський штаб синьо-жовтих зробив дві заміни. Місце у воротах зайняв Микита Хмель, а Михайло Геворкян, заликувавши розтягнення м’яза, замінив Богдана Ступака у першій ланці. Початок гри українці провели, маючи ігрову перевагу. І хоча до реальних загроз справа доходіла рідко, з кожною хвилиною активність нашої команди зростала. Все зіпсувало вилучення за порушення чисельного складу. Наша команда непогано візахищалася 1:50, проте потім захисники залишили на п’ятаку без нагляду Віттека з Пешманом, які вдвох переграли Микиту Хмеля. Ще одне вилучення у нас – і знову пропущена шайба. А на додачу до всіх проблем стартового періоду у Микити Хмеля зламалася ключка, що й стало однією із причин третього голу в ворота синьо-жовтих.

За рахунку 0:3 продовжувати грати не так то й легко, можна зламатися психологічно. Але це не про нашу команду. В другому періоді синьо-жовті мали ігрову перевагу, але не реалізували кілька прекрасних нагод. Зате у заключній 20-хвилинці наших прорвало. Шайби Алексаняна-Петровича та Генералова змусили словаків нервувати. Саме нерви призвели до рокового для номінальних гостей вилучення. Андрій Савченко замінив голкіпера на шостого польового гравця і не помилився – Олексій Ворона виявився найспритнішим на п’ятаку словаків і проштовхнув каучуковий диск у сітку воріт!

А в додатковий час наших вже було не стримати. Переможну (при цьому дещо курйозну) шайбу Ігор Мережко закинув на 131-й секунді овертайму!

Після цієї перемоги Україна гарантувала собі місце у фіналі турніру.


Вас може зацікавити