Бойовий початок сезону

ХХІІІ чемпіонат України з хокею розпочався! Столичне дербі між «АТЕКом» та «Дженералз» вийшов не лише цікавим, а й доволі бойовим. Численні глядачі на трибунах спорткомплексу «АТЕК» стали свідками відразу трьох бійок!

«АТЕК» – «Дженералз» – 2:4 (0:3; 1:0; 1:1)

12 лютого 2015 року, 12:30. СК «АТЕК», 300 глядачів

Судді: О. Говорун, А. Корепанов, А. Перетятько

АТЕК: Кучер (Люльчук, 12:46). Толкунов – Благой, Д. Хонін – Дворецький, Грицай – І. Романенко. Бєга – Росляков – Люлюк, Курський – Супрун – Левцов, Карпенко – Янішевський – Фроленко, Севастьянов.

Дженералз: Безхлібний. Татаренко – Караульщук, Оксененко – Хміль, Маслов – Порупа, Гаврильченко. І. Дворник – Мельников – А. Дворник, Мадера – Секірко – Єловиков, Долинін – Коржилецький – Генералов, Черніченко.

Голи: 0:1. Оксененко (Долинін, Мадера, 10:57 – 5х3), 0:2. Долинін (І. Дворник, 11:16 – більш.), 0:3. Мадера (12:46), 1:3. Благой (Супрун, Д. Хонін, 39:36), 2:3. Янішевський (Толкунов, Благой, 46:00 – більш.), 2:4. Мадера (А. Дворник, 58:03).

Штраф: 131 – 89

Не зважаючи на робочий час, трибуни спортивного комплексу «АТЕК» у столиці були заповнені більш ніж наполовину. За першою грою сезону приїхали поспостерігати на власні очі президент Федерації Анатолій Брезвін, виконавчий директор Сергій Коваль, головний тренер національної збірної Олександр Годинюк, старший тренер юніорської збірної Андрій Савченко. Вистачало на трибунах і хокейних зірок: Дмитро Христич, Анатолій Найда, Вадим Кулабухов, Костянтин Симчук не могли пройти стороною повз перший матч чемпіонату.

І треба сказати, що матч вдався. Про те що команди не збираються відпочивати на льоду стало зрозуміло вже на 24-й секунді гри. Саме стільки часу знадобилося Ігорю Люлюку та Олександру Караульщук для того, аби знайти привід для з’ясування стосунків. Своїх партнерів вирішили «підтримати» Тарас Бєга та Андрій Татаренко. В результаті останній отримав матч-штраф, а тріо інших грубіянів – великий та дисциплінарний до кінця гри штрафи. Два дисциплінарних штрафи за суперечки з арбітрами отримав і центрфорвард господарів Антон Росляков.

Після того як команди випустили пару, розпочався хокей. У стартовому ігровому відрізку на льоду домінували «Дженералз». Окрім трьох закинутих шайб підопічні Анатолія Давидова могли ще декілька разів вражати ворота суперників.

Не вдалося гостям розвинути успіх і в другому періоді. Хоча передумов для цього не бракувало. А от господарі, прийшовши до тями, зуміли перебрати ініціативу до своїх рук. За 24 секунди до другої перерви Олег Благой поставив крапку у прекрасній атаці господарів.

Заключний період господарі провели дуже активно. Олексій Янішевський зменшив відставання своєї команди до мінімуму, а потім «АТЕК» втратив найреальнішу нагоду зрівняти рахунок, не використавши відрив 2-в-1. Гості ж, витримавши натиск суперника, зусиллями Олексія Мадери закинули четверту шайбу і зняли всі питання щодо переможця. Між цими двома подіями глядачі стали свідками ще однієї бійки. Цього разу стосунки з’ясовували Антон Гаврильченко та Владислав Курський.

Матч завершився перемогою «генералів». Але легкої прогулянки у завтрашньому матчі у підопічних Анатолія Давидова не буде.


Вас може зацікавити