Бобкін скоротив список кандидатів на участь у чемпіонаті світу

Після сьогоднішнього ранкового тренування, за добу до виїзду команди з Будапешта у французький Анже, тренер юнацької збірної України Олександр Бобкін скоротив список кандидатів на участь у чемпіонаті світу в дивізіоні 1А на чотири хокеїсти.

Відпрацювавши протягом восьми днів на зборі в угорській столиці, випали з обойми за рішенням тренерського штабу оборонці Максим Маюк, Ренат Сухонос, нападник Ілля Щербак, а також номінальний захисник Іван Козленко, якого тренери в ході здобу награвали також в атаці.

«Дякую хлопцям за добросовісну роботу протягом збору, – каже Олександр Бобкін. – Такі рішення завжди даються непросто, особливо коли гравці зробили все від них залежне. Однак конкуренція за місце в складі – важлива складова при формуванні боєздатної команди. Ми обрали тих, хто сильніший і принесе збірній більше користі на чемпіонаті світу. З нашої точки зору, звісно. Хлопцям бажаю, щоб вони продовжували вдосконалюватися як хокеїсти і боролися вже за місце в юнацькій (хто підходить за віком), молодіжній і національній збірних. Вже сам факт, що саме ці гравці за такої шаленої конкуренції потрапили у список кандидатів на поїздку на чемпіонат світу перед заключним збором, говорить про те, що в них великий потенціал».

До Франції, де українці з 16 квітня продовжать підготовку до чемпіонату світу в місті, де він проводитиметься, вирушить 25 хокеїстів. В Анже до команди має приєднатися також нападник Ілларіон Купріянов, котрий вчора завершив плей-оф юніорського чемпіонату Чехії в складі «Дукли» з Їлґави.

У Франції українці проведуть два товариських матчі: 16 квітня – проти японців, 19 квітня – проти французів.

Чемпіонат світу стартує 23 квітня.

Титульний партнер юнацької збірної – INNOVECS

Вас може зацікавити