Бобкін і Буценко – тренери збірних України U-18 та U-20

Український спеціаліст Олександр Бобкін очолив збірну України U-20 з хокею з шайбою, а також продовжив контракт із Федерацією хокею України як наставник молодшої національної команди U-18. Про це стало відомо під час засідання Ради ФХУ.

«Для мене посада головного тренера – це велика честь і відповідальність. Скоро емоції від цієї події відійдуть на другий план, і ми зі штабом встанемо до роботи, якої багато. Уже найближчим часом ми проведемо збори, де зможемо подивитись гравців як із чемпіонату України, так і наших легіонерів», – заявив Олександр. 

До слова, асистентом Бобкіна стане Костянтин Буценко.

Підкреслимо, що тандем Бобкін – Буценко вже давню працює разом. Зокрема, із 2012 року Буценко є головним тренером ХК «Білий Барс», а Бобкін із 2015-го обіймає посаду його помічника. За час спільної праці спеціалісти тричі виводили «барсів» до півфіналу чемпіонату України. 

Також обидва тренери активно працюють із молодими хокеїстами поза професійним клубом. Зокрема, Олександр із 2012 року є старшим тренером ДЮСШ «Білий Барс», очолював усі молодіжні та юнацькі колективи найдорослішої вікової категорії, наразі готує команди 2004-2005 і 2002-2003 р.н. та успішно виступає з ними в Українській молодіжній хокейній лізі. Костянтин же розпочав тренерську кар’єру в 2009 році в «Білому Барсі» і виховав не одне покоління спортсменів, що представляли нашу національну команду на міжнародній арені.

Нагадаємо, що в серпні 2019 року Бобкін став головним тренером збірної України U-18, але так і не зумів виступити з підопічними на чемпіонаті світу через пандемію COVID-19.


Вас може зацікавити