«Берсерки» підсилилися воротарем збірної України

23-річний воротар збірної України Богдан Дьяченко став гравцем харківських «Берсерків».

Богдан – корінний харків’янин. Його хокейне становлення минуло в лавах донецького «Донбасу». З юних років Дьяченко вважався одним із найталановитіших голкіперів України, у 2015 і 2016 роках захищав ворота юнацької збірної на чемпіонатах світу в дивізіоні 1В, в 2016-му, 2017-му і 2018-му виступав на світових першостях U20.

У 2017-2019 роках Дьяченко став повноцінно основним голкіпером «Донбаса», допоміг команді тричі поспіль стати чемпіоном України. Вчетверте чемпіоном Богдан став у 2021-му. Але на ту мить він втратив стабільне місце в основі. Здебільшого тренери донеччан довіряли воротарську позицію легіонерам. Отримати більш-менш стабільну ігрову практику обдарований хокеїст зумів лише тоді, коли після торішнього розколу в українському хокеї опинився унаслідок «жесту доброї волі» власника «Донбасу» в клубі-сателіті – «Альтаїрі» з Дружківки, за який зіграв 20 поєдинків у невизнаній офіційно так званій «суперлізі».

Загалом у чемпіонатах України Дьяченко зіграв 172 матчі.

За національну збірну України Богдан дебютував у 2018-му і захищав ворота головної команди країни на двох поспіль чемпіонатах світу в дивізіоні 1В, на яких відіграв у восьми поєдинках з десяти.

Нагадаємо, що раніше «Берсерки» уклали контракти ще з п’ятьма хокеїстами, зокрема з оборонцем збірної України Олександром Александровим.

Вас може зацікавити